В България върлува нов щам на грип и това е

...
В България върлува нов щам на грип и това е
Коментари Харесай

Председателят на КЗД: В България върлува грипът на омразата

" В България върлува нов вариант на грип и това е грипът на омразата. " Това сподели ръководителят на Комисията за отбрана от дискриминация (КЗД) доцент Ана Джумалиева във връзка със скандалното изявление на вицепремиера Красимир Карачанов, в което той съобщи, че че " ромите са доста нагли. " Джумалиева заяви, че досега има три подадени тъжби в Комисията поради думите на Каракачанов против ромския етнос.
В коментар за фотосите ѝ с Ачо Йорданов, ръководителят на хасковското съдружие " Единство ", което подаде тъжба за дискриминация против Каракачанов, Джумалиева съобщи, че е изцяло обикновено да се снима с представител на Неправителствени организации и даже фрагментите са наложителен детайл.
Припомняме, че на 14 януари от Вътрешна македонска революционна организация излязоха с изказване, че имат подозрение за безпристрастността на Комисията за отбрана от дискриминация поради фотография, на която Ачо Йорданов бил на събитие на КЗД. " Докато НПО-тата пишат тъжби и ядат с тях на една маса, ромите не престават да безчинстват ", се споделя в апела на Вътрешна македонска революционна организация. С това изречение Вътрешна македонска революционна организация желае чуване на Комисията за отбрана от дискриминация (КЗД) пред Комисията по вероизповеданията и правата на индивида в Народното събрание.
Председателят на КЗД напомни в изявление за bTV, че институциите постоянно са подложени на критика, че не работят задоволително с гражданското общество и Неправителствени организации, а в тази ситуация, когато това е реалност се трансформира в проблем.
От своя страна Милен Михов от Вътрешна македонска революционна организация разгласи, че " България е обрасла с НПО-та, които обслужват избрани ползи против пари, а комисията и тези организации са като скачени съдове. " Доц. Джумалиева съобщи, че ще потърси правата си в съда поради това изявление.
Организаторът на митинга на ромите от 14 януари Лиляна Ковачева съобщи, че е провела демонстрацията, до момента в който е била в неплатен отпуск, както и че не е член на никоя партия. Ковачева изясни още, че е държавен чиновник към МОН в център за интеграция на децата от малцинствата.
Тя обърна внимание на обстоятелството, че бутането на противозаконните постройки е станали в условия на минусови температури, което е в несъгласие със закона. Ковачева сигнализира за два случая на набези над роми след изявлението на вицепремиера и добави, че Каракачанов би трябвало да си подаде оставката, и че опрощение от негова страна не е задоволително.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР