В България въображението ни достигна всякакви висоти.Така Надежда Нейнски, бивш

...
В България въображението ни достигна всякакви висоти.Така Надежда Нейнски, бивш
Коментари Харесай

Нейнски след обръщението на Гешев: Въпросът е какво ще донесе той на българския политически живот

В България въображението ни доближи всевъзможни висоти.

Така Надежда Нейнски, някогашен външен министър и някогашен водач на Съюз на демократичните сили, коментира в ефира на Българска национална телевизия политическата поръчка на някогашния основен прокурор Иван Гешев.

Въпросът е какъв брой хора ще припознаят Гешев като опция, притежател на новото и какво той ще донесе в българския политически живот. Предстои да разберем какво има поради. Вакуум в политиката има, само че дали е той е индивидът, който ще го запълни? Аз не считам, че е подобен и че може да предложи нещо, което не сме видяли. Той занапред ще се изправи пред задачата за репутационните си вреди. Чух неговата поръчка почудих за какво това, което дава обещание не го е направил преди този момент, уточни Нейнски.

Тя разяснява и избирането на Борислав Сарафов като изпълняващ длъжността основен прокурор.

" Тук въпросът не е личностен. Когато приказваме за правосъдна промяна - тя не се изчерпва с това да се смени един човек с различен. Няма по какъв начин да вършим едни и същи неща и да чакаме разнообразни резултати. Висшият правосъден съвет (ВСС) избра този основен прокурор (Иван Гешев), по-късно същият Висш съдебен съвет изиска оставката му и в този момент отново този Висш съдебен съвет избра негов заместител като се пробва да ни убеди, че нещо ще се промени. Ако желаеме правосъдна промяна би трябвало да се направи смяна в Закона за правосъдната власт и смяна на разпоредбите за избора на Висш съдебен съвет. Трябва да се избере нов Висш правосъден съвет, който да избере основен прокурор, който да е персона, която да дава отговор на упованията на обществото за разделяне на управляващите. Аз съм скептична във връзка с избора на Борислав Сарафов ", означи Надежда Нейнски.


По думите ѝ кабинетът " Денков - Габриел " потегля със сериозна поръчка. " Най-важното е дали ще построи доверие сред обособените съставни елементи в Народното събрание. Имат явен дневен ред - бюджет, както и външните цели - еврозоната, Шенген, поддръжка за Украйна. Това са цели, които са доста съществени и изискват доверие, с цел да се осъществят. Те са посланието, което изпращаме на европейските си партьори ", добави още тя.

По отношение на новия български еврокомисар Нейнски съобщи, че той би трябвало да бъде определен от държавното управление. " Това е позиция, която би трябвало не да разделя, а да събира болшинството ", сподели още тя.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР