В България в момента се мре в пъти повече отпреди

...
В България в момента се мре в пъти повече отпреди
Коментари Харесай

Проф. Витанов с шокиращи данни за смъртността и бума на COVI...

В България сега се мре в пъти повече отпреди година. До дни половината страна ще светни в мрачно алено съгласно КОВИД картата на Министерство на здравеопазването.

Това написа във фейсбук математикът Николай Витанов. Професорът беше член на НОЩ. Ето постът му без редакция:

" Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 15 октомври 2021 година
Тази информация е за хората, които желаят да знаят какво чакам, че ще се случи с пандeмията в околните дни.
Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или неприятно, това излиза, това ви пиша.
Развитието е съгласно упованията. Очакванията са: оформяне на второстепенен пик на вълната и висока смъртност.
За смъртността (починали сългасно формалния портал coronavirus.bg, че някои злобари още не знаят какви са тия числа) - никакъв коментар, просто цифри за информация:
умряли в края на септември 2021 - 20882
умряли до през днешния ден - 22102
умряли октомври 2020 (за целия месец) - 441
умряли за октомври 2021 - 1220 (за 14 дни)
Починалите до момента за октомври 2021 са 2.76 пъти повече в сравнение с умрелите за целия октомври 2020.
Никакъв коментар. Ама никакъв коментар. Изводите си ги правете сами, кой каквито желае да си ги прави. Давам единствено цифри, коментарът ще го направя в края на месеца, както съм ви заречен.
Следват картите за през днешния ден.
Най-напред картата според проекта на Министерството на здравеопазването. Броят на областите на равнище 4 пораства бавно.
Днес са 13 дружно с претендентите. Лошото е, че София-град отива на равнище 4. Писах ви, че скоро скоро кандидатурите на Варна, Стара Загора и Благоевград ще се появят. Към тях се причисляват Ямбол и Добрич.
Затова:
Хора от областите Ямбол и Добрич - ПАЗЕТЕ съдебна експертиза!

Разпространението на вируса при вас е дифузно и областите ви са претенденти за влизане на равнище 4 според Плана на Министерството на здравеопазването. Спазвайте обикновените ограничения, избягвайте местата, където се събират доста хора.
Иначе, виждате огромната проблематична област в Западна България. Тези от вас, които четат постоянно тези сводки, знаят, че от дълго време е предсказано формиравето на тази област.
В нея се чакат проблеми в идната седмица.
В Източните Родопи и в Плевен ситуацията към този момент не е толкоз умерено, там нещата бавно се утежняват. Кърджали е добре на общия декор.
Проблемната зона в западна България се вижда ясно и на прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост. Там се вижда по какъв начин и Добрич и Ямбол са се засилили към кандидатски статус за влизане на равнище 4 на риска според проекта на Министерството на здравеопазването.
Днес е 15.10. Напомням прогнозата ми, че няма да стигнем 10 000 регистрирани случая на 15.10 и няма да има цялостен локдаун (тоест локдаун в цялата страна).

Ето - не стигнахме 10 000 случая дневно и областите на равнище 4 са по-малко от половината, Кърджали дори е още на равнище 2. Политиците с доста огромна възможност няма да разрешат налагането на цялостен локдаун освен това състояние. Но това се и чака.
Днес базовото репродуктивно число е 1.245, та упованията са за продължаващо гладко утежняване на обстановката. Плавно, гладко, само че се приближаваме към границите на опциите на здравната система да устоя на натиска.



Пак пиша, не забравяйте закона за прекосяване на количествените промени в качествени - и плавният напън (плавното увеличение на количествените изменения) може да извади системата от строя (качествено изменение). Числото наближава 1.3, в случай че го трансферира, натискът към този момент няма да е равномерен. Хората на първа линия усещат засилващия се напън.

Разпространението на болестта в страната е преобладаващо дифузно. Днес 24 области са с такова разпространяване. Вчера бяха 22. И този индикатор се утежнява. За това, че

заболеваемостта при дечурлигата и учениците се чака да пораства

към този момент писах. Какво да го дублирам непрестанно.

Вчера молих към вашия интерес. Днес моля отново, тъй като ни чакат две сложни седмици. Писах ви, че човешкото тяло е скъпо нещо - застрахователната му стойност е над 10 милиона евро. За човешката душа, не приказваме, мъчно е да се мери какъв брой коства.

Хейтърите реват за изреченията със цената на задните елементи на Дженифър Лопес. Ами костват си парите тези елементи, нали по този начин. А вие, вместо да хейтите, действайте по този начин, че и вашите задни елементи да почнат да костват нещо. Защото до момента в който ви ловят на гола кука с анти-ваксърски и анти-ковид измислици, задните ви елементи нищо няма да костват.

Това е към този момент. Желая ви здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР