В България трябва смелост, за да се бориш с корупцията.

...
В България трябва смелост, за да се бориш с корупцията.
Коментари Харесай

Изненада! Десни на страната на БСП

В България би трябвало храброст, с цел да се бориш с корупцията. Аз не виждам такава храброст нито в Народното събрание, нито в българското държавно управление. Това сподели Настимир Ананиев, депутат и ръководител на транспортната комисия в 43-то Народно заседание и някогашен член на ДБГ пред ТВ Европа. Антикорупционният орган би трябвало да се даде на президентството, защото другите са в спор на ползи. И Народното събрание, и изпълнителната власт нямат интерес сами да се проверяват. Също по този начин президентът има най-голяма представителност – определен е с над 2 000 000 гласа. Нито ръководещото болшинство, нито която и да е партия в 44-то Народно заседание има такава представителност, съобщи Ананиев.

Попитан дали тази концепция не е сходна с тази на Българска социалистическа партия, той отговори, че Корнелия Нинова желае да се възползва от рейтинга на президента, което е очевидно за всички и за това по този начин приказва, въпреки и да не е последовател на концепцията. Относно президента Радев, Ананиев съобщи, че не го счита за ляв човек, защото е военачалник от силите на НАТО, само че Българска социалистическа партия се пробва да го дърпа на ляво, а ГЕРБ интензивно им оказват помощ.

Настимир Ананиев разяснява и положението на обичайна десница, като показа, че грешките от 2013 са били повторени и на последните парламентарни избори. Нужна е промяна на поколенията в десния политически набор, с цел да има смяна, и в България разбирането за дясно е много накриво, в случай че си срещу Русия, антикомунист и срещу Българска социалистическа партия значи си десен. За мен дали си десен се схваща от това какви стопански политики и ограничения защитаваш, в целия свят по този начин се дефинира дали си ляв или десен. Друга илюзия е, че Българска социалистическа партия е обществена партия, дясното също е обществено, казусът е, че ГЕРБ не са дясна партия и хората се бъркат, добави още Ананиев.

Ако има обединяване в дясно, би трябвало още от началото да се съобщи защо се работи и къде минава границата за и срещу ГЕРБ, за и срещу това държавно управление и ръководство. За да сработи едно такова обединяване обаче, би трябвало да има либерален дълготраен съюз с съответни цели, зад които всеки включил се да застане, добави Ананиев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР