В България Techem e лидер в отчитането и разпределението на

...
В България Techem e лидер в отчитането и разпределението на
Коментари Харесай

Partners Group ще купи Techem в сделка за 4.6 млрд. евро

В България Techem e водач в отчитането и разпределението на сила и вода с обслужвани повече от 180 хиляди семейства в София

[www.techem.net] Още по тематиката
Големи вложители желаят петролните компании да засилят климатичните политики

Това демонстрира възходящия напън върху промишлеността да поеме отговорност за въздействието на своите артикули върху околната среда
24 май 2018
Techem: Изравнителните сметки за парно ще се забавят минимум с месец

На клиентите с неизрядни водомери ще се начисляват по 9 кубика вода на месец
11 юни 2015
Столичната община ще прави енергиен холдинг

Над един милиард $ са нужни за енергетиката на София през идващите 10 години
5 май 2000 Консорциум, воден от швейцарския Partners Group Holding, ще купи Techem от австралийската Macquire в договорка, която прави оценка немската компания за енергиен мениджмънт на 4.6 милиарда евро (5.4 милиарда долара), оповестява Partners Group, представена от Reuters.

Купувачите включват Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) - институционален вложител, който менажира няколко пенсионни проекта и стратегии в Квебек, канадския пенсионен училищен фонд и мениджърския екип на Techem. Те считат Techem за скъп актив поради пазарното и водачество в доста страни. Компанията има бизнес и в България, като прави отчитането и разпределението на сила и вода в над 180 000 семейства в София и над 35 000 в страната съгласно уеб страницата й.

С активност и в България

Techem е измежду водещите световни снабдители на енергийни услуги за бранша на недвижимите парцели и частните семейства. Компанията е учредена през 1952 година и е измежду пионерите в отчитането и пресмятане на употребяваната сила на вода и отопление.

В общо 100-те филиала на Techem световно работят над 3500 чиновници, компанията обслужва 10.3 млн. семейства. Компанията е водач на пазара в Германия както и в още 13 европейски. През 2007 Macquarie купува Techem за 1.5 милиарда евро, като по-късно компанията беше отписана и от борсата във Франкфурт, където се търгуваха нейни акции.

В България съгласно уеб страницата на компанията сдружението обслужва в отчитането и разпределението на сила и вода повече от 180 хиляди семейства в София и над 35 хиляди в страната. " Техем Сървисис " е учредено през 1999 година като 100% дъщерно сдружение на " Техем Германия ", а централата се намира в гр. София.

Бъдещето

Купувачите възнамеряват да работят с управлението на Techem за развиване на компанията в съществуващите пазари и разширението на нови пазари. Енергийната успеваемост, която е в центъра на бизнеса на Techem, е от основно значение за построяването на стабилно бъдеще. " Като се има поради желанието на CDPQ да поддържа прехода към нисковъглеродна стопанска система, вложението в Techem е доста привлекателна опция за нас ", споделят от компанията.

Бизнес моделът на Techem се възползва от растящата урбанизация и търсенето на енергийна успеваемост в жилищата, което дава опция за напредък и развиване. Инвеститорите са положително настроени и считат компанията за доста скъпа облага.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР