В България става все по-трудно да се различават фактите от

...
В България става все по-трудно да се различават фактите от
Коментари Харесай

Михаил Константинов обясни защо машинното гласуване не е целесъобразно

В България става все по-трудно да се разграничават обстоятелствата от лъжите. Само преди 3 дни чухме чудовищни неистини като да вземем за пример, че има машинно гласоподаване в Германия, Португалия и Русия и още няколко нелепи обстоятелството. Когато човек приказва нелепи неща има два варианта- или лъже, или е простак и профан, сподели в ефира на Канал 3, математикът Михаил Константинов.

В Европа има машинно гласоподаване единствено в половин Белгия. Индийците имат най-голямата народна власт в света и са необразовани. Те просто не работят с писалки, по тази причина имат машинно гласоподаване. Имат устройство и картинки. Работата на партиите и претендентите там е да опишат кой знак да натиснат, сподели още той.

Има една традиция на доста огромни хакерски групи, да участват при правенето на машината да я хакнат. Ние фактически не използваме мрежата за транспорт на данни. Искам просто да се приказват истини. Някои хора са изпаднали в положение на тежка нервност и приказват нелепости. В момента както е написан изборния кодекс, лишава голяма част от българското население от право на глас. Написано е, че от следващата година ще се гласоподава единствено машинно. Няма по какъв начин да се гласоподава единствено машинно. Представете си баба Гинка от село Гинци, тя отива да гласоподава и хоп, няма хартия и не е ясно какво ще прави. Има хора, които няма да го създадат внезапно и това е насмешка с тях и правото им на глас, сподели Михаил Константинов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР