В България след миналия четвъртък всеки може да арестува всеки,

...
В България след миналия четвъртък всеки може да арестува всеки,
Коментари Харесай

Борисов: Никога не съм имал златни кюлчета, нито Горанов ми е донасял пари

В България след предишния четвъртък всеки може да арестува всеки, казвайки че е очевидец . Това изясни някогашният министър председател Бойко Борисов, който бе задържан на 17 март 2022 година за 24 часа. " Призован съм на разпит в прокуратурата. Подробности няма да давам, тъй като тече произвеждане ", сподели той на конференция от централата на партия ГЕРБ.

Не желая да си представям какво би станало, в случай че аз задържам Станишев (предишният министър председател Сергей Станишев - б.р.). Той посочи, че свидетелствал в негова отбрана за изгубена директория с документи.

Пресконференцията в централата на ГЕРБ е час след онлайн конференцията на, който описа скица за рекет на държавно равнище по времето на Борисов. А тука министър председателят става очевидец на човек с " Магнитски ", сподели Борисов, визирайки предприемача Васил Божков.
 Божков: Бойко ме викна в Бояна, прати ме при Менда, а след това плащах на Влади
Божков: Бойко ме викна в Бояна, прати ме при Менда, а след това плащах на Влади

Носел милионите в джобовете си, а Арнаудова идвала за " техните настоящи потребности "

Борисов изясни, че обискът в дома му почнал от кухнята, траял и в спалнята. " Никога не съм имал златни кюлчета, в никакъв случай ", сподели Борисов. " Никога Горанов не ми е донасял пари ", съобщи Борисов в отговор на думите на предприемача Васил Божков, изречени час по-рано.

След като подписал протокола, Борисов бил задържан. По думите му над 20 души са били в дома му, взели поемни лица от Академията на Министерство на вътрешните работи - курсанти . " Аз треперех да не ми подмятат нещо ", сподели Борисов за обиска в дома си.

След като било пуснато известието на Министерство на вътрешните работи пред къщата на някогашния министър председател се събрали хора. " Ако приемем, че извършват заповеди, само че пред детето в никакъв случай не трябваше да го вършат ", сподели Борисов без да напомня предходни арести от времето, когато той бе министър председател и такива арести ставаха в 6 часа сутринта пред децата на обвинените (Борислав Гуцанов, например).

" 24 часа нито един човек не пристигна да ни разпита ", сподели Борисов, обвинявайки, че бил задържан по необходимост . Това ни донесоха - тотална вреда във всяка една сфера и по половин милиард всяка седмица заеми ", сподели Борисов по адрес на настоящето държавно управление.

По думите му имало заповед да бъде изведен с белезници пред медиите.

Бившият министър председател Бойко Борисов чака още арести . " Тези докат не се налапат хубаво... ", сподели той без да довърши.

" Всички видяхме, че това държавно управление не става, срутва се. Откраднаха зърното, в този момент се готвят да откраднат газа. Опитаха се младежкия ГЕРБ да ги заплашват с 5 година затвор и след моя арест младежите са в боязън - те ли провокираха опашките за олио в Белгия, Гърция, опашките за горива в Скопие, Белград. Младежите на ГЕРБ - това ли ви е демокрацията, смяната ", запита реторично Борисов.

По думите му с обиска в дома му са желали да легализират фотосите от държавната резиденция (Бояна), от където имаше фотография с кюлчета злато и пачки евро в нощното шкафче на Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР