В България ще се гласува на 9.VI.Вотът ще определи 705

...
В България ще се гласува на 9.VI.Вотът ще определи 705
Коментари Харесай

През юни 2024 г. ще са изборите за Европарламент

В България ще се гласоподава на 9.VI.
Вотът ще дефинира 705 депутати

Следващите избори за Европейски парламент ще се проведат в интервала 6-9 юни. Това взеха решение през вчерашния ден посланиците на страните от Европейски Съюз, заяви шведското председателство на съюза.

През тези дни всяка една от страните членки би трябвало да провежда вота съгласно националните правила. Това значи, че в България ще се гласоподава на 9 юни, защото в страната ни избори се организират единствено в неделя.

Вотът за Европарламент - единствената институция на Европейски Съюз, която се избира с директно гласоподаване, се организира на всеки пети години. Догодина над 400 млн. гласоподаватели ще избират 705 представители в Екологичен потенциал. Във всяка страна ще се състезават национални партии, само че откакто бъдат определени, евродепутатите ще се причислят към транснационални политически групи в Екологичен потенциал. Европарламентът утвърждава кандидатурата за ръководител на Европейската комисия и нейния състав.

Предишните избори за Екологичен потенциал бяха през май 2019 година Тогава радикалните десни партии усъвършенстваха резултата си, до момента в който обичайните социалистически и дясноцентристки обединения записаха исторически ниски резултати. Активността бе 50,66% - с 8% повече спрямо вота през 2014 година

“Бъдете част от най-голямото практикуване на народна власт в Европа. Не оставяйте някой различен да избере вместо вас. Гласувайте ”, прикани председателката на Екологичен потенциал Роберта Мецола.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР