В България се смята, че избирателите са пълни идиоти и

...
В България се смята, че избирателите са пълни идиоти и
Коментари Харесай

Красен Станчев: На избори може да бъдат купени не повече от 100 000 гласа

" В България се счита, че гласоподавателите са цялостни идиоти и те няма да гласоподават, в случай че някой не им заплати. Това не е по този начин . Няма система, която да провежда всеобщо пазаруване на гласове. Не повече от 100 000 гласа могат да бъдат купени на едни избори ".

Това съобщи пред БНР икономистът Красен Станчев в разбор за пазаруването на гласове и за опцията пътят на парите да потвърди закононарушението .

В България е неразрешено пазаруването на гласове на дребно, само че не и на едро, изясни той.
 Проверяват сигнали за предизборна пропаганда в Севлиево и Трявна
Проверяват сигнали за предизборна пропаганда в Севлиево и Трявна

Групи хора обикаляли по домовете и приканвали да се гласоподава в интерес на един от претендентите

" Когато започнете да следите пазаруването на дребно посредством финансови институции , ще накарате хората или да отидат в сегмента на пазаруване в натура, или да изместят пазаруването в някаква друга форма , по-далече от изборите ".

Красен Станчев акцентира, че чисто механически е допустимо да се направи следене на придвижването на суми . Не е реалистично да отпадне всякаква банкова загадка за избран интервал или въобще да няма.
 Младен Маринов: Има и несериозни сигнали за пазаруване на гласове
Младен Маринов: Има и несериозни сигнали за пазаруване на гласове

Конвоират в София задържаните в Несебър

" Ако има наблюдаване, би трябвало да има развой с искане на прокуратура и с решение на съд, това натоварва други органи на правосъдие . Ако това се случи, то ще се откри метод да се заплаща в натура на гласоподаватели. Когато имаме следене на банкови сметки, парите могат да се теглят на дребни суми и още веднъж няма по какъв начин да се потвърди, че има нарушаване ".

Според икономиста има излаз от обстановката с пазаруването на гласове. Той предлага да се съобрази каква е основата на присъединяване на политическите партии и тяхното състезание на изборите.

" Във финансов проект основата е, че когато кандидатствате за кмет, значи, че кандидатствате за разпределение на пари в границите на бюджета на общината . А когато кандидатствате на парламентарни избори, кандидатствате за правото да контролирате и събирането, и харченето на пари на данъкоплатците . И в двата случая единственото съображение, на което можете да бъдете определен да събирате пари, е обещанието, че вие ще давате пари ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР