В България се разиграва драма, която я няма в дневния

...
В България се разиграва драма, която я няма в дневния
Коментари Харесай

Борисов се надява, че новите министри ще се справят добре

" В България се разиграва драма, която я няма в дневния ред на Европейския съвет - до този миг нито публично, нито  импровизирано се разисква налагането на наказания против Унгария ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред публицисти в Австрия, където взе участие в неофициалната среща на държавните и държавни ръководители на Европейски Съюз. Това заяви държавната пресслужба.

 
 Борисов Европейски Съюз пресцентър, Министерски съвет
Премиерът Борисов означи, че на вчерашното оперативно съвещание на кабинета е било разисквано създаването на тактика от държавното управление, тъй че страната ни да има позиция, в случай че един ден се стигне до тази тематика. „ Към днешна дата има една позиция и тя е ясно изразена от представителите на ръководещото болшинство в Европейския парламент. Раздвоението се явява в Българска социалистическа партия “, подсети министър председателят Борисов.
 Борисов Европейски Съюз пресцентър, Министерски съвет
По отношение на гласуването на новите министри в Народното събрание, министър-председателят изрази вяра, че те ще се оправят добре с идната им работа.-->

„ Отговорността се понася от тези, които са определени да ръководят, аз мисля, че тези хора ще се оправят добре. Но всеки ден ни подлагат на рецензия. Аз запитвам един държавен глава не би ли трябвало да е татко на всички партии, не би ли трябвало да е обединител на нацията “, сподели още министър председателят и акцентира, че сходна борба не оказва помощ на институциите.

Министър-председателят Борисов акцентира още, че по време на неофициалната среща на водачите в Австрия е била повдигната тематиката за нуждата от основаване на корпус за реакция както при бедствени обстановки, по този начин и за попречване на незаконно прекосяване през европейските граници на мигранти.

 Борисов Европейски Съюз пресцентър, Министерски съвет
Премиерът още веднъж подчертава върху значимостта на споразуменията с трети страни и уточни позицията на България във връзка с прекъсването на потока на незаконни мигранти към Европа.

" Обявил съм се за поддръжка за работа с Африка, съглашението с Турция работи и България е добре. Важно е другите страни - Италия, Португалия, Гърция, да имат поддръжка на границите. В България това, което сме споделили, сме го потвърдили “, съобщи още министър-председателят Бойко Борисов.
 Борисов Европейски Съюз пресцентър, Министерски съвет
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР