В България се диша по-леко. Тежестта на корупцията определено е

...
В България се диша по-леко. Тежестта на корупцията определено е
Коментари Харесай

Йорданова нападна Гешев: Къде са корупционните обвинителни актове и влезлите в сила присъди?

" В България се диша по-леко. Тежестта на корупцията несъмнено е по-малко ", това съобщи Министърът на правораздаването в оставка Надежда Йорданова пред bTV за борбата с корупцията у нас през последните седем месеца.

" Видяхме през последните шест месеца, че по-важни въпроси ръководството загуби движение. От " Демократична България " сме заявявали, че ни би трябвало ясна стратегия ", продължи тя.

По думите ѝ през тези месеци е имало " тиха опозиция " във връзка на правосъдната промяна у нас.

" Представители на някои от сътрудниците просто не идваха на съвещанията на комисиите ", акцентира правосъдният министър в оставка.

Тя даде образец със Закона за европейските делегирани прокурори у нас, който съгласно нея е срещнал " исторически отпор " в пленарна зала на Народно заседание.

" Борбата с корупцията е систематично изпитание, изисква воля и инстументариум. Въпреки сериозната опозиция в администрацията с разгласиха разплащанията за над 5000 лева ", сподели още Надежда Йорданова.

" Там, където се електронизират процесите, се изкоренява корупцията ", безапелационна беше тя.

" Законопроектът за делегираните прокурори е импортиран през май месец и му бяха нужни два месеца, с цел да мине на първо гласоподаване в Народно заседание. Защо? ", пита риторично Надежда Йорданова.

Тя още веднъж съобщи, че големият проблем с корупцията у нас, е неработещата прокуратура.

" Къде са корупционните обвинителни актове и влезлите в действие присъди? ", нападна държавното обвиняване правосъдният министър в оставка.

Йорданова беше безапелационна, че е от основно значение да се доближи до отчетност и търсене на наказателна отговорност на основния прокурор.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР