В България са получени 602 писма от чужди компании, свързани

...
В България са получени 602 писма от чужди компании, свързани
Коментари Харесай

Над 600 чужди компании с интерес да инвестират в България

В България са получени 602 писма от непознати компании, свързани с готовност и интерес към вложения. Това заяви министърът на стопанската система в служебното държавно управление Кирил Петков.

Инициативата е тръгнала след вътрешно състезание сред икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси на България по света.

" Аз в действителност съм сюрпризиран от броя на получените писма. 602 писма със декларирано желание за вложения, за интерес за експортни покупко-продажби и за съдействие ", разяснява още Петков.

Служебният министър разясни, че 129 от писмата са с директни планове за вложения, със деклариран интерес са 218, а 255 писма са за съдействие. Той добави, че упованията му са били за не повече от 300 писма.

" След като имаме толкоз искащи компании да влагат в България, в този момент би трябвало да работим интензивно, с цел да може огромна част от тях да станат действителни вложения. Още в събота мисля, че ще можем да обявим една от тях като директна инвестиция в нашата страна ", разкри още финансовият министър.

Изпълнителния шеф на Българска организация за вложения Стамен Янев разяснява от своя страна, че задграничните вложения също по този начин могат бъдат употребявани като рекламни акции на България в непознати страни.

" Надяваме се по време на самодейността Три морета да установим тесни връзки с капиталовите организации на другите страни и да стартираме такива съдействия, които са от съвместен европейски интерес с цел да реализираме по-голяма поддръжка от Европейска комисия. На тази база се надяваме България да стане център в областта на нововъведенията и център на колите на бъдещето ", съобщи Янев.

От думите на министър Петков стана ясно още, че Европейската галактическа организация ще пристигна у нас, с цел да оцени опциите на страната ни да развива бизнес в тази тенденция.

Интерес към вложения у нас са показали както европейски и американски компании, по този начин и такива от Азия. Една от компаниите се занимава с съставни елементи за галактически спътници, а друга със предпазване на електрическа сила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР