В България продадените през юли нови коли са били с

...
В България продадените през юли нови коли са били с
Коментари Харесай

Отчитат рязък спад на продажбите на нови коли

В България продадените през юли нови коли са били с 11.6 на 100 по-малко спрямо предишния юли, само че за първите осем месеца на годината те са се нараснали с 18.1 на 100, сочат данни на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA), представени от Агенция Франс Прес.
Продажбите на нови коли в Европа са намалели с 23.2%, а през юли по отношение на същия месец на 2020 година до 823 949 броя. През август спадът на годишна основа е 19.1 на 100 до 622 993 автомобила.
Възстановяването на автомобилния пазар в Европа се бави поради отражението на здравната рецесия и международния дефицит на полупроводници. Секторът обаче се е задържал на равнище през първите осем месеца на 2021 година с помощта на положителните резултати напролет, тъй че регистрира напредък на продажбите от 11.2 на 100 до 6.8 милиона нови частни коли, потеглили по европейските пътища за този интервал.
Това е доста под продадените над 9 милиона автомобила през 2019 година преди пандемията от ковид, само че малко над данните за 2020 година, когато новите регистрации се сринаха след локдауните и затварянето на автокъщите. За първите осем месеца на предходната година продадените коли са 6.1 милиона.
Най-силен спад на продажбите през юли регистрира Франция (-35 на сто). През август четирите съществени пазара (Германия, Франция, Италия и Испания) регистрират втори следващ месец спад на продажбите от над 10%. Също толкоз са намалели продажбите и на главните автомобилостроители.
През 2020 година европейският авто пазар се срина от март до юни, само че ограничи загубите през юли с помощта на държавните ограничения, признати в доста от огромните европейски страни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР