В България проблемите наистина са дълбоки. Те бяха най-после видени

...
В България проблемите наистина са дълбоки. Те бяха най-после видени
Коментари Харесай

Вигенин: Ще се фокусираме върху подготовката за спечелване на предстоящите избори |

В България проблемите в действителност са дълбоки. Те бяха най-сетне видени и от европейските институции, по тази причина ще се фокусираме върху политиката и подготовката за продобиване на идните избори.

Българска социалистическа партия е партия, която е съществена съпротива, и към която са обърнати по-голяма част от хората, искащи да видят една друга политика, която да ни изкара от блатото, в което ни вкара ГЕРБ, съобщи зам.-председателят на Народно събрание и зам.-председател на Народно събрание на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин пред радио Фокус. 

Българска социалистическа партия мина през един много сложен интервал, който завърши с избора на новия Народно събрание и избора на ИБ. Първото заседание на Националния съвет мина в безусловно градивна конюнктура, която ще докара до доста по-ефективна работа, ориентирана към съответни политики и съответна подготовка както за изборите, по този начин и за ръководството на страната. Т ова беше и смисълът на образуването на препоръките в този тип, който на процедура дублира съответните министерства, които действат сега “, разяснява социалистът. 

Вигенин изясни, че по този метод в доста по-голяма степен ще се концентрира работата на Народно събрание върху това да се следи активността на изпълнителната власт и на Министерския съвет.
Той добави, че ръководителите на тези препоръки няма да бъдат министри в сянка: „ Така работата ни ще бъде по-ефективна, по-целенасочена и ще можем да реагираме в по-голяма степен на грешките, които прави държавното управление, а те са много. Такива препоръки ние постоянно сме имали, само че нормално не са били структурирани по този метод. “ Социалистът изясни, че след избора на ИБ борбата вътре в партията е преодоляна, а ръководителят Нинова се старае да реализира вътрешните салда от позиция на подготвеност и възраст, с концепцията бюрото да бъде оптимално представително.

В главната концепция на Резолюцията стоят оценки, които са необятно споделени от всеки обективно мислещ човек в България, отвън ръководещите партии. Освен детайлите за правилата на правовата страна, обаче, има неща, които сътвориха известно напрежение. Те бяха употребявани от ръководещите, с цел да разфокусират посланията на тази Резолюция. Народно събрание одобри позиция, в която казахме, че споделяме напълно оценката на Екологичен потенциал за забележителното утежняване на обстановката в България във връзка с зачитането на правилата на правовата страна, демокрацията, главните права, независимостта на правосъдната система, разделянето на управляващите, битката против корупцията и свободата на медиите. Заедно с това имаме и своите несъгласия по повод първо на апела за одобрение на Истанбулската спогодба и споменаването на решенията, свързани с ОМО “Илинден “, изясни зам.-председателят на Народно събрание. Той заключи, че има два въпроса, противоречащи на Конституцията, само че всичко останало одобряват за обективно и са подготвени за разговор с европейските институции по целия кръг от проблеми.
„ Не считам, че българските жители може да бъде пострадали от Резолюцията, тъй като най-големите проблеми за тях идват от модела на ръководство, който се наложи в България в последните години. Чрез нея в Брюксел видяха какво се случва в България и вместо да я омаловажават, ръководещите да се опитат да стартират работа по някои от тези констатации “, съобщи социалистът. 

По думите му тази Резолюция няма директни правни последствия, само че дава политическа и експертна оценка на това, което се случва в страната. „ Дискусията за това по какъв начин ще бъдат изразходвани европейските средства следва. Има чувство, че една не дребна част от европейските средства се разпределят на близки до властта компании, институции, бизнеси, които ги употребяват незадоволително дейно. На тази рецензия особено ръководещите би трябвало да дадат много явен отговор. Европейските пари не са за това да бъдат облагодетелствани близки на ръководещите, а с цел да стигнат по най-ефективен метод до българските жители “, съобщи той.

Вигенин заключи, че Екологичен потенциал ще продължи да следи доста деликатно какво се случва в България и след изборите и чака новото ръководство да бъде доста по-мотивирано и ангажирано с решаването на проблемите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР