В България проблемът с мафията се олицетворява от един човек

...
В България проблемът с мафията се олицетворява от един човек
Коментари Харесай

Манол Пейков: Пеевски е хванал в мъртва хватка цялата държава

В България казусът с мафията се въплъщава от един човек и това е Делян Пеевски. Това съобщи претендентът за депутат от ПП-ДБ Манол Пейков в ефира на “Денят стартира с Георги Любенов ”. 

“В последните дни за жал става все по-ясно, че Делян Пеевски е хванал в мъртва хватка цялата страна и правосъдната система в частност. Съдебната система продължава да работи за ползите на Пеевски и против ползите на страната. Неслучайно от основаването на “Да, България ” една от главните ни цели е правосъдната промяна ”, акцентира Пейков.

Пловдивчанинът предизвести, че " Движение за права и свободи - Ново начало " на Пеевски ще разчита всеобщо на платен и следен избор на 27 октомври.

“В момента социолозите дават на Пеевски 6,4% поддръжка. Аз не знам дали Делян Пеевски има един или два достоверни гласа, с изключение на неговия и на майка му, може би. Всичко останало са купени гласове ”, безапелационен бе Пейков.

Според него Бойко Борисов ще остане под политическа карантина, тъй като не смее да каже нито дума по адрес на Делян Пеевски. 

“Тъжната истина е, че стилът на ръководство на Бойко Борисов през тези 18 години беше орташки. Той е умел политик, който за жал затвърди чувството у българина, че сме обречени да сме на опашката на Европа. Борисов просто гасеше пожари, а би трябвало и да се строи на мястото на изпепеленото ”, акцентира Пейков.

Пейков напомни, че години наред неговата партия “Да, България ” с доста старания и жертви е опитвала и най-после съумяла да пробие дупка, с помощта на която се е стигнало до ръководствата с появилата се след това “Продължаваме смяната ”. 

“ПП влязоха в политиката на върха на ентусиазма с полет през дупката, която ние към този момент бяхме пробили. Техният дял в партньорството беше основен, с цел да получим доверието на над 20% от гласоподавателите ”, разяснява Пейков. Той добави, че задачата на ПП-ДБ е още веднъж да бъдат първи или втори на изборите и да си върнат най-малко 100 000 гласоподаватели.

На въпрос за закупената от фондацията му къща на Димитър Талев Пейков отговори, че 20 години България не е направила нищо за знаковото културно-историческо завещание. 

“Аз и сътрудника ми Чило Попов положихме старания и дружно с хилядите донори събрахме парите за една седмица. Енергията у хората я има, само че страната не съумява да я канализира. Планът ни е да отделим 1-2 стаи с томове на Димитър Талев, с цел да могат хората да се поклонят пред творчеството му. Къщата ще бъде резиденция за поети и писатели от разнообразни страни, които да обменят хрумвания и творчество ”, заключи Пейков.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР