В България пристигнаха 92-ма членове на семейства на служители на

...
В България пристигнаха 92-ма членове на семейства на служители на
Коментари Харесай

Семейства на служители от украинската съдебна власт пристигнаха у нас, Гешев ги посрещна

В България дойдоха 92-ма членове на фамилии на чиновници на Съдебната власт в Украйна, съощава Българска телеграфна агенция.

Те влязоха в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “ с два рейса и няколко автомобила малко след 05:00 ч. тази заран. Автобусите и колите влязоха в страната с полицейски конвой.

На граничния пункт по-рано дойде основният прокурор Иван Гешев, който посочи, че идващите сами са поискали да дойдат в България.
 Българска телеграфна агенция
„ С мен се свързаха представители на украинската прокуратура, разговарях с украинския основен прокурор, с други представители на украинската правосъдна власт. Първоначално това беше концепция единствено, на 2 или 3 март, и в събота незабавно се обадиха сутринта и се наложи незабавно да организираме нещата. За по-малко от 24 часа се провежда всичко “, описа основният прокурор.

Настаняването на идващите е проведено в база на прокуратурата. Пристигащите са от градове, където има дейни бойни дейности, посочи основният прокурор. Той добави, че ще направи предложение, което към този момент е квалифицирано, до Висшия правосъден съвет (ВСС) за даване на две бази за краткотрайно прилагане на прокуратурата.

" Едната от тях предстои на ремонт и в случай че се наложи правосъдната власт, в лицето на пленума на Висш съдебен съвет, ще изиска от страната средства за незабавния ремонт. Мисля, че там може да се настанят още към 200 души, с изключение на тези 92 които идват в този момент ", посочи Гешев.

Той разяснява, че е на граничния пункт, тъй като е поел ангажимент към украинските си сътрудници, с които се познават персонално и с които имат положителни колегиални връзки. Иван Гешев благодари на основния прокурор на Румъния, на сътрудниците си и основния прокурор на Молдова, както и на сътрудниците си от Варненската прокуратура, тъй като пътуването и идването тук се е провело в границите на 24 часа точно с помощта на положителното взаимоотношение и чисто колегиалните познанства сред прокуратурите и основните прокурори на Румъния Молдова и България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР