В България правителството е разтърсено заради снимки на премиера Бойко

...
В България правителството е разтърсено заради снимки на премиера Бойко
Коментари Харесай

Нидерландското издание De Volkskrant: България е в смут заради премиер мафиот с пистолет на нощното шкафче

В България държавното управление е разтърсено поради фотоси на премиера Бойко Борисов. Те изтекоха предходната седмица, а на тях се вижда, че министър председателят спи с револвер на нощното си шкафче. В отворено чекмедже могат да се видят две огромни купчини от банкноти от 500 евро и злато, написа нидерландското издание De Volkskrant.

Не е ясно кой е направил фотосите. Те са изпратени анонимно по имейл до български медии. Два дни след появяването на компрометиращите фотоси същият Борисов изплува във видеоосреща с другите водачи на държавното управление на Европейски Съюз, в това число Марк Рюте и Ангела Меркел, написа fakti.bg.

Според премиера враговете му се пробват да събират „ компромати “, по образеца на някогашната съветска загадка работа Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Той спекулира с времето, което съгласно него е обвързвано с желанието му да вкара България в Еврозоната и Европейския банков съюз. Борисов е в спор с двама олигарси, които са търсени от правосъдната система и които са избягали от страната.
Когато публицистите попитаха за кои врагове приказва Борисов, той загатна българския президент Румен Радев, който го гонел с дрона си.

„ Целта е да ни съборят душевен и по-късно физически “. Но, пошегува се министър председателят, можеше да е и по-лошо. „ Поне не ме заловиха с малко момче. Тогава щях да се хвърля от балкона “.

Президентът Румен Радев (наистина притежател на дрон) отхвърли обвиняванията като „ фикция и параноя “ на премиера. Казват, че фотосите са направени в резиденцията на Борисов в Бояна, квартал в хълмовете над София. Премиерът и президентът са съседи там. Друг „ зложелател “, който Борисов загатна, е Цветан Цветанов, номер две в неговата партия ГЕРБ. Същия ден ядосаният Цветанов разгласи, че си потегля.

Дори за нормално леко безредната българска политика това е невиждано развиване. Няколко дни преди появяването на фотосите изтече телефонно позвъняване, което разкрива по какъв начин глас, сходен на Борисов се подиграва на европейски министър председатели. Започна следствие на фотосите и записа на диалозите.

Борисов (псевдоним: „ Батман “) има тапия за пожарникар и започва лична охранителна компания след рухването на комунизма. Преди години от американското посолство в София изтече публично известие посредством хакерски колектив Wikileaks. Борисов е показан като „ непредсказуем “ човек с положителни връзки с проведената престъпност.

От всички държави-членки на Европейски Съюз България е най-лоша в показателя на корупцията съгласно Transparency International. Разследващите публицисти постоянно се сплашват и атакуват, опасяват се за живота си. Олигарси като Делян Пеевски диктуват публицистичния курс на доста медии.

За разлика от Полша и Унгария, държавното управление на Борисов до момента съумява да се сприятелява с Европейската комисия съгласно критиците, тъй като ръководещата партия ГЕРБ е член на авторитетната християндемократическа група (ЕНП) в Европейския парламент. За изненада на мнозина България даже получи похвали от Брюксел през есента на 2019 година. Имаше „ прогрес “ в региона на върховенството на закона, давършва De Volkskrant.

Инфо: ПЕТЕЛ

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР