В българия познавам към 100 личности като мен, но съм

...
В българия познавам към 100 личности като мен, но съм
Коментари Харесай

Лейла за бруталния момент, когато осъзнала, че е жена в мъжко тяло: В България сме стотици

В българия познавам към 100 персони като мен, само че съм уверена, че са доста повече. Няма цифра, тъй като страната не се интересува от нас и не прави статистики. Това сподели за Нова телевизия Лейла, която 7 години работи в наш прът център и дефинира себе си като транс хетеро жена в мъжко тяло. " Не съм почнала хормони и не съм направила нито една интервенция, с цел да стигна до крайната визия, която да се понрави на обществото. Нито един човек като нас не прави тези интервенции поради себе си. Те желаят обществото да ги хареса и одобри ", споделя тя.

" Като дете момчетата ми харесваха, само че повече с девойки съм си играла. Докато играех мъжки игри, повече се пазех да не ме ударят, не ме е привличала играта. Никога не съм се определяла като толкоз друга, тъй като желанията ми и стрежемите ми са едни и същи ", добави Лейла.

" В 9 клас, като отидох в гимназия, внезапно всички използваха думата с " п ". Тогава осъзнах, че нещо не е наред и това се случваше без да им кажа здравей даже. Разбрах какво се случва - аз не реагирах по мъжкия метод, трябваше да съм по-мъжествена и мощна и да претърпявам болежка. Аз отказвах да го върша и осъзнах, че не се усещам нито като мъж, нито като жена. Реших, че би трябвало да има нещо друго. У нас се знае като травестизъм ", спомня си тя.

" Това бе доста жесток интервал, имаше кавги и ревове, не беше най-лекия интервал за родителите ми. Не чаках че всеки ще ме приема радостно. Баща ми от време на време ми приказва в женски жанр, само че като пристигна майка ми, сменя обръщението. След 15-годишен стопирах да употребявам името си и мъжкото послание ", споделя Лейла.

По думите й страната би трябвало да спре да постанова система и модел, а децата би трябвало да бъдат оставени, когато пораснат малко, сами да решат по какъв начин да се споделят и кой да е полът им.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР