В България почти не остана свято място, което да не

...
В България почти не остана свято място, което да не
Коментари Харесай

Митрополит Серафим: Кърджалийски времена настанаха

В България съвсем не остана свято място, което да не е било обект на кощунствени дейности. Това се показва в позиция на Неврокопския митрополит Серафим във връзка със случая в Роженския манастир.
„ През последните няколко дни необятна публичност доби едно незаконно действие, осъществено по отношение на античния Роженски манастир „ Рождество Богородично” и по отношение на едно от духовните лица, служещи в манастира. На 18 септември в светата обител беше осъществен обир и оказано физическо и психическо принуждение над духовник от клира на Българската православна черква. С болежка и паника ще отбележа, че в нашата страна такова посягане надалеч не е първо и не е само. През последните години хиляди икони и църковно-богослужебни предмети, които за нас са светини с неоценима духовна и културна стойност, бяха ограбени и множеството от тях са окончателно изгубени “, се показва в позицията на Серафим.
„ Напомням на тези, които, заслепени от пристрастеността на сребролюбието и материалните благосъстояния, се изкушават и неразумно протягат ръка на светините, че такива действия не са нищо друго, с изключение на нападка срещу Светия Дух и смъртен грях”, отбелязва миторполит Серафим.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР