В България персоналът в МВР е сред най-добре платените в

...
В България персоналът в МВР е сред най-добре платените в
Коментари Харесай

Световната банка: Полицаите ви са сред най-добре платените в Европа


В България личният състав в Министерство на вътрешните работи е измежду най-добре платените в Европа. Това е записано в отчет за разноските на полицията и пожарната, направен от Световната банка. От институцията предлагат понижаване на административния личен състав и оптимизация на районните структури на поличията и пожарната, заяви БНР.

Средният месечен разход на човек, работещ в структурите на Министерство на вътрешните работи, е над 1 700 лв., пресмятат от Световната банка и акцентират, че заключенията им опонират на общоприетото разбиране, че заплатите в полицията и пожарната са ниски.

След като се отчетат разликите в прихода на глава от популацията, заплатите на полицейските чиновници са на нивото в Швеция и Словения и по-високи от тези в Дания, Естония, Литва и Латвия.

Причината е във високите обществени вноски. Те са 51% от общия месечен разход, юридически за чиновник в полицията и пожарната. Фактът, че вноските, които по принцип се дължат от чиновниците, също се поемат от Министерство на вътрешните работи, прави общия разход висок, само че чиновниците получават относително ниски хонорари.

За да се усъвършенства успеваемостта на харчовете в системата, би трябвало да се намерения и за оптимизация на звена и освобождение на административен личен състав, акцентират от Световната банка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР