В България папа Франциск се чувстваше добре и не даде

...
В България папа Франциск се чувстваше добре и не даде
Коментари Харесай

Преводачът на папата: В България Светият отец се чувстваше добре

В България папа Франциск се усещаше добре и не даде никакви знаци на отмалялост макар тежката си стратегия. Това сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия монсеньор Страхил Кавалеров, викарий на Католическата Никополска епархия, който беше главният преводач на Светия отец.

Монсеньор Страхил Кавалеров: Имах опция да бъда доста покрай една изключителна човешка персона, изпълнена с мъдрост, добрина и доста послания.
Преводачът описа, че папа Франциск е останал удовлетворен от приема в Светия Синод и " впечатлен и разчувстван " от опцията да се помоли пред олтара на Св. Св. Кирил и Методий в катедралния храм " Св. Александър Невски ".

Монсеньор Кавалеров описа още, че нито един проблем, изложен пред папата, не е останал без съвет и съпричастност. При срещите си с хората той е премахвал всевъзможни бариери и протоколни ограничавания.
Монсеньор Страхил Кавалеров: Папата се интересува от човешката персона, желае да ѝ подаде ръка, да ѝ бъде в помощ със съвет и съпричастност.
Папа Франциск, чието рождено име е Хорхе (Георги) е бил сюрпризиран и щастлив, когато му честитили именния ден на 6 май, само че като цяло е бил извънредно добре квалифициран за България.

Освен " Христос Възкресе ", с което поздравяваше на обществените си срещи, за двата дни в България папа Франциск научил още на български език " Благодаря " и " Молете се за мен ", описа неговият преводач.
 Румяна Бъчварова: Канонът не може да е над жителите Румяна Бъчварова: Канонът не може да е над жителите
Канонът не може да е над жителите и техните стремежи. Така началникът на кабинета на премиера Борисов и основен координатор на визитата на папа Фра...
Още по тематиката ПАПА ФРАНЦИСК В БЪЛГАРИЯ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР