В България отчитаме известен натиск през Черно море, но той

...
В България отчитаме известен натиск през Черно море, но той
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Има малък мигрантски натиск през Черно море

" В България отчитаме прочут напън през Черно море, само че той е доста дребен. Натискът по море е маркиран след секване на маршрута през Балканите и присъединяване на НАТО ". Това призна вътрешният министър Валентин Радев след полемиките в Европейски Съюз по въпроси за положението на миграционните процеси, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Той акцентира, че доста добре работи съглашението сред Турция и Европейски Съюз, в това число и на двустранна основа. " Успяваме да задържаме незаконни мигранти, даже и в интернационалните води, при опит да стигнат Румъния, които връщаме и Турция приема незабавно. По същия метод се действа по отношение на всички тези, на които е било отказано леговище или протекция ", сподели Министерство на вътрешните работи шефът.

Благодарение на финансовата и експертна помощ от Европа, в това число и от България, все още към 7300 души са били върнати в страните по генезис от либийските управляващи. Тази оценка е направил италианският вътрешен министър за понижаване на натиска през Средиземноморието.

Радев дефинира това като " доста добър знак " и напомни, че през последните месеци със 70% е намалял и натискът върху нашата граница вследствие на напъните, положени от българските управляващи, финансовата помощ от Европейски Съюз, както и на построеното краткотрайно инженерно оборудване на българо-турската граница.

В подтекста на разискванията на въпросите за битката с тероризма българският вътрешен министър изрази задоволеност от конкретността на диалозите, общата угриженост и устрема за взаимен отговор на това събитие.

Министрите на вътрешните работи от Европейски Съюз са дискутирали и опциите за ограничение на радикализацията, както и основната роля, която има обменът на информация сред страните. " България е измежду страните, които реализират деен продан на скъпа и качествена информация и това е измежду фокусите в работата ни ", акцентира той.

Вътрешният министър изрично отхвърли изказванията за корупционни практики по границата, каквито обвинявания насочи холандската евродепутатка Кати Пири. Заради това той е дал на Европарламента настоящи данни.

Радев напомни също, че в защитата на българските граници от началото на годината са се присъединили 1029 представители на Фронтекс, единствено на българо-турската граница са работили 664 души. " Няма нито един сигнал за нечовешко държание или други укоряващи сигнали от представители на партньорски служби, които ни оказват помощ ", безапелационен е отй.

Министърът поздрави българските пожарникари с професионалния им празник - 14 септември, и още веднъж показа мнението, че е належащо повишение на заплатите на всички чиновници на Министерство на вътрешните работи. " Дебатите в Съвета за обществено партньорство са по кое време и по какъв начин това да бъде направено. На едно мнение сме, само че е значимо дейностите да бъдат премислени и обвързани с политики ".

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР