В България около 4500 души са болни от СПИН. Това

...
В България около 4500 души са болни от СПИН. Това
Коментари Харесай

4500 души са болни от СПИН в България

В България към 4500 души са заболели от СПИН. Това заяви през днешния ден в Стара Загора проф. доктор Радка Аргирова, ръководител на Българското сдружение по здравна вирусология и ръководител на Националния експертен ръб по вирусология към Българския лекарски съюз, представена от „ 24 часа”. През 1987 година тя е основател на първата потвърдителна лаборатория по СПИН в България.
Прочетете още
" За разлика от 1981 година, когато бе разказан първият случай на заболяването в света, през днешния ден тази диагноза не е равносилна на смъртна присъда ", добави проф. Аргирова. Тя посочи, че сега светът разполага с близо 40 медикаменти за лекуване на СПИН, които могат да се ползват в разнообразни комбинации и удължават човешкия живот до границите на биологичните благоприятни условия на обособения човек.

Най-уязвима за СПИН е общността на хомосексуалистите, като огромният проблем е, че тези хора живеят затворено, считат се за способени по здравните въпроси и търсят здравна помощ единствено в краен случай, показа доктор Радка Аргирова. Тя уточни образец от личната си лекарска процедура: от 40 пациенти-мъже със СПИН, които са се обърнали към нея, единствено един е имал полови връзки с жена, останалите са били хомосексуалисти.

" Другият проблем е, че в този момент всичко е коронавирус и хората все по-малко знаят за ХИФ-инфекцията. А би трябвало да приказваме повече за СПИН, защото поколенията се смениха и младежите не познават тази болест ", заключи проф. Аргирова.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР