В България няма фирми, които на практика имат лиценз да

...
В България няма фирми, които на практика имат лиценз да
Коментари Харесай

Няма БГ фирма с лиценз за разходка с балон

В България няма компании, които на процедура имат лиценз да оферират комерсиална активност разходка с балон.

Само двама души са сертифицирани като водачи в гражданската въздухоплавателна администрация, само че по закон се признават и други лицензи. Оказва се, че контролният орган доста постоянно получава сигнали за нарушавания, само че мъчно прави инспекции, пише БНТ.

От 8 хиляди до 13 хиляди лв. коства използван балон с въздух. Това сподели инспекция в един от уеб страниците за продажба. Според гражданската въздухоплавателна администрация в множеството случаи притежателите на балони даже не знаят, че би трябвало да ги записват и да имат летателна валидност. Самият развой не е сложен и излиза към 1500 лв. общо.

" Правим инспекции, само че неприятното е, че когато се организираме за инспекция, нормално изтича от някъде информация и до момента в който ние стигнем до тях, те към този момент са изчезнали. Така преследвахме и човек, който през вчерашния ден докара до този драматичен случай ", изясни шефът на Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация " Анелия Маринова.

В България няма компании, които на процедура имат лиценз да оферират комерсиална активност разходка с балон.

" Тази активност се извършва на ръба на закона, обвързвано е с един член, който касае спортната активност или обвързвано с нетърговска активност. Понякога спорим с сътрудниците, които съумяваме да установим контакт за осъществяване на сходна активност, до каква степен тя е комерсиална активност, до каква степен това са споделени прекарвания. Има разнообразни способи, по които те в действителност се пробват сега на границата на закона да не престават да извършват активност ", добави Анелия Маринова.

Любителите на въздушни прекарвания могат да ревизират дали един балон е безупречен за полет в уеб страницата на въздухоплавателната администрация.

" Най-лесният метод е откакто се види регистрацията на балона може да бъде тествано при нас дали сходен балон е регистриран и дали има летателна валидност. Ние ще се постараем оптимално бързо да поместим информация и на нашия уебсайт с това кои балони с българска регистрация имат летателна валидност и са безвредни ", сподели шефът на Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация ", сподели още Анелия Маринова.

Проверка в няколко уеб страницата демонстрира, че даже и да има огромен избор за полети с балон на никое място в обявите не е обозначено, дали те са лицензирани и дали водачът на въздухоплавателното средство е сертифициран.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР