В България някъде около 35 хиляди деца не можахме напълно

...
В България някъде около 35 хиляди деца не можахме напълно
Коментари Харесай

Качествено електронно обучение не е обхванало 35 000 деца

В България някъде към 35 хиляди деца не можахме изцяло да ги обхванем в качествено електронно образование от разстояние макар огромните старания, които поставиха учители и шефове. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева за годината на учителите в изискванията на COVID-19.

Тя добави, че съгласно ЮНЕСКО и Организация на обединените нации над милиони деца са останали полуграмотни в целия свят по време на тази пандемия.

„ Общините също поставиха доста старания, с цел да не се прекъсне взаимоотношението сред родителите и учителите в детските градини. Никой не очакваше, че с изключение на за учителите и работещите в междинното и висшето обучение, тази пандемия ще нанесе доста напрежение в Министерството на образованието, тъй като в такива обстановки всеки ден трябваше да се взимат ексцентрични решения, които да се обличат в някакъв нормативен акт. Както се наложи и смяна в закона за предучилищното и учебното обучение. Това сътвори напълно нова организация на работа на обществените сътрудници и в отрасловия съвет “, добави още Такева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР