В България не се води статистика на трудно зарастващи рани.

...
В България не се води статистика на трудно зарастващи рани.
Коментари Харесай

Лекар: След COVID има увеличение на трудно зарастващите рани

" В България не се води статистика на мъчно зарастващи рани. Според проф. Владислав Христов за 2014 година заболелите в страната са към 100 000 годишно. По мое наблюдаване след Коронавирус има доста нарастване на случаите с мъчно зарастващи рани ". Това съобщи доктор Емил Пешев, потомствен доктор.
По думите му още египтяните са разделяли раните на “чисти ” и „ нечисти ” и са търсели метод да решат казуса с мъчно зарастващи рани.
Рисковите групи пациенти, при които може да се получат мъчно зарастващи рани, са на възраст от 45-60 години, както и пациентите над 70-годишна възраст с съпътстващи рани. Инфекция или съпътстващи болести като артериална хипертония, сърдечни болести, захарен диабет ускоряват риска от мъчно зарастване на раните.
„ Труднозарастващите рани са хронични. Трябва да има четири седмици, с цел да се реши, че раната е труднозарастваща ”, изясни доктор Пешев.
Един от пациентите му е получил инсулт по време на ангеография. Възрастният мъж се е залежал и е получил мъчно зарастваща рана, лекувана една година в домашни условия. Декубиталната рана (рана от залежаване) е била с диаметър към 15 см.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР