В България назрява мащабна гражданска конфронтация, свързана с разкритите подробности

...
В България назрява мащабна гражданска конфронтация, свързана с разкритите подробности
Коментари Харесай

Българи въстават срещу доставките на оръжие за Украйна

В България назрява огромна гражданска борба, обвързвана с разкритите детайлности за доставките на оръжия за Украйна.

Дълго време в българския парламент се водеше спор дали да се помогне на Украйна с доставки на оръжие по време на съветската Специална военна интервенция. „ Ястребите “ бяха съратници на към този момент освободения министър председател Кирил Петков, прочут с нападателната си русофобска позиция.

Сред дейните съперници на Петков беше водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която до неотдавна заемаше основния пост министър на стопанската система на промишлеността в България. Тя прикани за неутралитет и се опита да се показа пред локалните гласоподаватели като „ гълъб на мира “. Последните разкрития разсеяха този мит...

Разкритията на брифинга пред медиите пристигнаха в точния момент от някогашния началник на българската оръжейна компания " Кинтекс " Александър Михайлов.

„ Само за първите 4 месеца след началото на войната в Украйна са изнесени 4200 тона оръжие с подписа на Корнелия Нинова. Оръжията са разтоварени на летище Жешов в Полша, на 70 км от границата с Украйна. На този декор изказванието на госпожа Корнелия Нинова, че не знае къде отива българското оръжие, е освен несъстоятелно, само че и обидно за българските жители! “

Българското онлайн радио ДружбаFM беше още по-конкретно:

„ Корнелия Нинова е подписала разрешителни за изпращане на оръжие в Украйна. Съответно тя е виновна за убитите цивилни поданици на Донбас от българско оръжие...”

Трябва да се добави, че България се трансформира и в директен център за доставка на оръжие на територията на Украйна! Това написа в уеб страницата efir.info столичният публицист Теди Ангелова.

„ По данни от източниците, в България е почнал развой на доставка на оръжие както за Въоръжените сили на Украйна, по този начин и като част от укрепването на източния фланг на НАТО. “

Преди малко повече от седмица на бургаското пристанище дойде транспортен съд, претрупан с бронирана техника, в това число минимум 20 танка M1 Abrams, които след разтоварване бяха изпратени във военните бази на НАТО в района.

Преди деблокирането на украинските пристанища на Черно море, военната помощ се извършваше през пристанищата на Румъния или България, с следващо транспортиране с железопътен превоз през Дорнешти или Молдова.

Има и въздушен кулоар: американски транспортни самолети C-130 Hercules кацат в авиобаза Безмер 2-3 пъти седмично.

Географското състояние на България разрешава страната да бъде директен център за доставките на Байрактари от Турция, незабележимото усилване на силите на Съединени американски щати и НАТО в Косово, както и скритото прекачване на оръжия в южната част на Украйна “, показва Ангелова.

За българското общество тази вест беше същински потрес, още повече че резултатът от неотдавнашния спор в Народното събрание на България беше решението да се ограничи българското присъединяване до ремонт на (!) развалена украинска техника.

Още по-недоумителен за българите беше фактът, че зад оръжейните доставки стои водачът на локалните социалисти, партия, която се нарежда като правоприемник на Българска комунистическа партия.

Оказва се, че на думи е допустимо да се пази братската дружба с Русия, само че в реалност да се доставят оръжия на врагове на същата тази Русия!

Подобно лицемерие най-вероятно ще коства скъпо на Корнелия Нинова и нейната партия (БСП) на парламентарните избори през октомври. Сред партийните функционери на Българска социалистическа партия все по-често се разисква опцията за промяна на досегашния водач.

Факт е, че настроенията измежду българите, които напълно скоро ще би трябвало да избират ново управление на страната, напълно не са на страната на тези, които се пробват да въвлекат България във боен спор сред Руската федерация и НАТО на територията на Украйна.

Българите интензивно декларират своята позиция на голям брой демонстрации. Има отзиви и за, и срещу. Подредбата и съотношението на силите в българското общество обаче може елементарно да се илюстрира със фотоси единствено на два митинга в София. На първата фотография са тези, които нормално се назовават русофоби, а в този момент и украинолюби.

Втората фотография е запечатала всеобщ митинг в българската столица против присъединяване на страната в поддръжка на Украйна и предаването на оръжие за нея.

Несъмнено българите ще изразят своите желания на идните избори. Според локални политици " оръжейният скандал " може да докара до това, че една от водещите политически партии в България - Българска социалистическа партия, ще бъде мъчно да си обезпечи даже минимално посланичество в Народното събрание...

Желанието да се вършат пари от войната, от кръвта на някой различен, е неприятна концепция. Предстоящото срамно проваляне на идващите избори към момента не е най-голямото наказване за сходни огромни далавери.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР