В България най-вероятно вече има случай на коронавирус, просто още

...
В България най-вероятно вече има случай на коронавирус, просто още
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: У нас най-вероятно вече има случай на коронавирус, чакаме изследванията

В България най-вероятно към този момент има случай на ковид, просто още не е потвърден. Това съобщи доцент Атанас Мангъров, завеждащ детското поделение на Инфекциозна болница в София, в ефира на БТВ.

Над 80% от болните са се излекували. Смъртността е едвам 5%. Симптомите са грипоподобни, акцентира той.

Според доцент Мангъров не е добра практиката да се затварят в болница пациенти, които не са в тежко положение, като предварителна защита. „ Ако пандизите хората в едно място ще се получи като с чумата в Декамерон. Няма смъртни случаи при деца до 9 година Те са при лица над 80 година Смъртността е съпоставима с тази на един грип “, разясни той

„ Няма лекуване на една такава грипна зараза. Болестта ще премине. Не разполагаме с ефикасни лекарства. Най-важното е да бъде обяснено на хората, а не да се затварят в центрове. Няма по какъв начин да се скрием от това нещо. То е като естествено злополучие. Всяка година се борим с грип, както се борим с него, по този начин ще мине и коронавирусът. Трябва да се заобикалят контактите с доста хора “, даде съвет здравният специалист.

Медицинските лица ще се заразят сред 80 и 100%, предизвести той. И успокои, че измежду медицинските лица има единствено 5 смъртни случая.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР