в България излязоха с отворено писмо с искане за от

...
в България излязоха с отворено писмо с искане за от
Коментари Харесай

Екскурзоводи искат помощ от държавата, за да оцелеят

в България излязоха с отворено писмо с искане за от страната. Регистрираните екскурзоводи към Министерството на туризма са 1400. Въпреки че няма по какъв начин да упражняват специалността си в изискванията на пандемия, те са единствените в бранша, които не са получили помощ, предава Българска национална телевизия.
Катя Калоянова работи като екскурзовод от дълги години. Това лято е упражнила специалността си 2 пъти за по три часа. Имам много сътрудници към този момент, които споделиха, че са почнали работа в прът центрове. И най-фрапиращият случай, който чухме последните дни беше за една сътрудник, която си разпродава имуществото, с цел да може да живее, споделя тя.
 Подпомагат екскурзоводите с 3 милиона лв. Подпомагат екскурзоводите с 3 милиона лв.
Разработваме пилотен план по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “, с който да подпомогнем екскурзоводите...
Заради рецесията в бранша и неналичието на помощ от страната, браншовите организации на екскурзоводите у нас бяха оповестили 1 септември за ден за народен митинг.
Дни преди този момент, министърът на туризма Марияна Николова ги предложения на среща, на която им беше обещана целева помощ в размер на 3 млн. лева по стратегия " Иновации и конкурентноспособност ".
Два месеца по-късно, информация няма, а екскурзоводите питат:
Христина Неделчева, Председател на Съюза на екскурзоводите в България: Има ли план за финансова помощ за екскурзоводите, в какъв период ще бъде той разгласен, какви са критериите, на които би трябвало да дават отговор екскурзоводите, с цел да получат тази финансова помощ и по кое време най-скоро ще могат екскурзоводите да получат тази помощ?
 Екскурзоводите стягат митинг против страната Екскурзоводите стягат митинг против страната
Протест на екскурзоводите се обрисува на 1 септември – в София, Варна и Бургас. Причината – неналичието на държавна помощ за бр...
От сектора обявиха, че техните сътрудници в чужбина се подкрепят от държавните управления им още от началото на пандемията през март и приканват страната незабавно да отпусне еднократна или месечна финансова помощ за всички 1400 екскурзоводи у нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР