В България имаме една мъдрост, която по принцип не харесваме

...
В България имаме една мъдрост, която по принцип не харесваме
Коментари Харесай

Вредят ли ни продуктите за интимна хигиена?

В България имаме една мъдрост, която по принцип не харесваме – „ Много хубаво не е на хубаво “.

Тя ни пречи като цяло да изживяваме напълно положителните моменти от живота си, пречи ни да се зарадваме и непрестанно ни внушава, че нещо неприятно ще се случи непременно.

Но има един случай, в който тази сентенция е вярна – когато приказваме за интимната хигиена.

Ние, дамите, сме склонни да се престараваме, когато става дума за непорочност – на къщата, на децата ни и на самите нас.

Скорошно канадско изследване потвърждава, че прекомерната приложимост на измиващи артикули в интимната област в действителност поврежда естествената флора и провокира гъбични инфекции.

 душ Thinkstock

Още повече, че огромна част от дамите освен употребяват прекомерно огромно количество артикул, само че го и употребяват и погрешно.

„ Няма измиващ артикул, който да би трябвало да употребявате вътре във влагалището. То няма потребност от измиване с вода и сапун, тъй като се самопочиства.

Измиват се единствено външните органи, освен това единствено с вода. Това е най-хубавото и изцяло задоволително средство за хигиена “, изясняват създателите на изследването.

 душ Thinkstock

Ако въпреки всичко сте привикнали със своя съкровен гел, използвайте напълно малко количество от него и то не всеки ден.

Ако пък имате каквито и да са неприятни чувства, потърсете гинеколога си.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР