В България имаме две големи координатни оси. Едната е проруската

...
В България имаме две големи координатни оси. Едната е проруската
Коментари Харесай

Денков: Залогът на този кабинет е проевропейската и антикорупционна посока

" В България имаме две огромни координатни оси. Едната е проруската или проевропейската тенденция за развиване на страната, а другата - толерантното или нетолерантното отношение към корупцията ". Това сподели през днешния ден министър-председателят акад. Николай Денков на полемика със студенти във връзка идния Международен ден за битка с корупцията, който се отбелязва на 9 декември. Това оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет. 

Дискусията в Министерския съвет се състоя по покана на премиера и в нея се включиха още министърът на правораздаването Атанас Славов, началникът на кабинета на министерството на правораздаването Борислав Ганчев както и Михаил Бояджиев - старши юридически специалист по въпросите за битка с корупцията на Базелския институт по ръководство към Българо-швейцарската стратегия за съдействие. 

Министър-председателят показа пред студентите напредъка на България в битката с корупцията в последните месеци и акцентира, че нетърпимостта към измамите и злоупотребите не е идеологически въпрос, а прагматичен метод, който води до по-добър живот за хората.

Премиерът обърна внимание, че една от главните задания на това държавно управление е дружно с Народното събрание да организира конституционна промяна, по която има забележителен прогрес. " Залогът е извънредно огромен. И това е залогът, поради който ние сме в този Министерски съвет - да работим за проевропейската и антикорупционната посока, тъй като надълбоко имаме вяра, че това е методът да създадем България едно по-добро място за живеене. В взаимозависимост от това по какъв начин се оправим с тези две огромни задания през идващите седмици и месеци зависи какъв ще е животът ни през идващите 10 - 15 години. "  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР