В България има удвояване на случаите на коронавирус в рамките

...
В България има удвояване на случаите на коронавирус в рамките
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: България е една от страните с най-ниска скорост на разпространение на коронавирус

„ В България има удвояване на случаите на ковид в границите на всеки 10 дни, до момента в който в страни като Англия, Германия, Франция удвояването е на всеки два дни “. Това съобщи в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия пулмологът доктор Александър Симидчиев, който е и член на Медицинския съвет.
„ Ние сме една от страните с най-ниска скорост на повишаване на случаите на ковид. Скоростта на повишаване на случаите в страни, в които нямат стратегия за БЦЖ ваксина, в действителност е доста по-голяма, тъй че в това отношение сме добре “, добави експертът. „ Ваксината е дейна единствено до момента в който въпросният микроб е жив в нашия организъм, по тази причина тя се прави няколко пъти, до момента в който човек навърши 18 години “, изясни още той.
По думите на доктор Симидчиев, с цел да може да се прекъсне една зараза, би трябвало инфектираните хора да станат малко. В случая, би трябвало да има ваксина, само че откакто няма, би трябвало да прекарват повече хора. „ Постоянно се работи, има най-малко 6 изследвания за ваксини, само че с цел да се стигне до използването на ваксина, рискът би трябвало да е по-нисък от риска при заболяване. Ние би трябвало да сме доста сигурни в нейната сигурност “, добави той.
„ Ако ограниченията бъдат нарушени, заболеваемостта ще нарасне доста “, предизвести  специалистът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР