В България има територии, където животът е сравнително сигурен. Далеч

...
В България има територии, където животът е сравнително сигурен. Далеч
Коментари Харесай

Сотиря е гето, от което държавата се е оттеглила

В България има територии, където животът е относително сигурен. Далеч не е по този начин в други, от които обществото и страната са се отдръпнали. Те стартират да се трансформират в гета. В Сотиря чухме вопъла на една гетоизираща се територия ".

Това разяснява общественият антрополог Харалан Александров в утринния блок на Би Ти Ви по отношение на бруталното принуждение над деца в сливенското село Сотиря.

По думите му един от най значимите разграничителни белези сред гетото и цивилизованата територия е опцията да упражняваш брутално принуждение безнаказано.

" Всички ние имаме разрушителна, насилническа част. Ако средата не ни е социализирала по метод, който да удържа тези пориви, от време на време ги практикуваме в действителността ", разяснява Александров.

" В момента българската междинна класа е втренчена във властта и елитите и упорства те да създадат нещата по-добре. Някак си стартира да се изолира и да не вижда обществения си неуспех ", сподели още той.

От своя страна някогашният шеф на ГДБОП Тихомир Стойчев акцентира, че в българското общество тече развой на все по задълбочаваща се криминализация.

" В тези обитаеми места живеят дружно нарушители и жертви, без да има просвета жертвата да се пази ", уточни Стойчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР