В България има около 140% повече смъртност от нормалното. Освен

...
В България има около 140% повече смъртност от нормалното. Освен
Коментари Харесай

В България – 140% повече смъртност от нормалното

В България има към 140% повече смъртност от естественото. Освен ниското имунизационно покритие, измежду другите фактори са и че българите са болна нация, а в страната има и слаба здравна система.

Това разгласи пред NOVA доктор Аспарух Илиев, който е началник на лаборатория в Берн и е специалист по сигурност на имунизациите.

Според него би трябвало бързо да се подтиква имунизацията, то вместо стъпки в тази посока сега се следи разпределяне в обществото. „Постепенно започнахме да сме с мисълта, че Коронавирус е естествена простуда, а това не е така“, сподели Илиев.

Той предвижда, че още веднъж ще има повишение на заболеваемостта. „Страните отхлабват ограниченията поради високия имунизационен дял. Да си зададем въпрос по какъв начин да понижим смъртността. Няма спор, че имунизацията защищава от по-висока смъртност“, сподели още доктор Илиев.

Според него зеленият документ не се ползва в България.

За новият грип „Камбоджа“ показа, че няма нищо по-различно от елементарния. „На фона на грипна вълна той ще докара до покачване на грипните вируси. Съвместното боледуване не е изключително рисково, просто две заболявания нападат тялото“, изясни той.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР