В България има две институции, които са обединяващи. Едната е

...
В България има две институции, които са обединяващи. Едната е
Коментари Харесай

Освободеният шеф на Пирогов: Виждал към Хинков 1 път

В България има две институции, които са сплотяващи. Едната е „ Пирогов “, другата би трябвало да е президентството. Това съобщи на брифинг пред медиите освободеният шеф на лечебното заведение доктор Валентин Димитров.

Той изясни, че се е виждал единствено веднъж със здравния министър проф. Христо Хинков.

В първото си изказване след решението за освобождението му доктор Валентин Димитров сподели, че не е викан в здравното министерство, нито му е оказвана методическа поддръжка по какъв начин да управлява болничното заведение, а единствено напън. Д-р Димитров е схванал за освобождението си на 5 декември, същия ден, в който от здравното министерство оповестиха официално  решението на министъра, а процедурата по регистриране на новия шеф беше спряна от Софийския градски съд.

„ Обявявам, че „ Пирогов “ ще заведе групов иск за засегнатост и уронване престижа на болничното заведение против министъра, министърът на опазването на здравето и неговият екип и парите от този иск ще ги дарим за детско опазване на здравето в болничното заведение “.

„ Всякаква интервенция на „ Пирогов “ в политически и различен тип битки е неприемлива. В болничното заведение се лекуват от най-бедният до най-богатият, от най-малката политическа партия до най-голямата. „ Пирогов “ няма политическа принадлежност и оцветка и е същински образец за плурализъм “, разяснява Димитров.

„ Не нося отговорност за трупаната загуба за 20 година за „ Пирогов “, аз не съм бил в „ Пирогов “. Тези 30 милиона, за които приказва министърът, са насъбрана загуба за последните 20 година 6 млн. е загубата за 2022 година, в която моята работа няма към момента принос. Не усещам виновност, че тези 6 млн. лв. отново ми ги приписват на мен, това е отново за минал интервал от време “, сподели още Димитров.

„ Работата на финансовия и административния шеф е да поемат болничното заведение да не е на самоход, неговите хора от неговия екип тогава са били финансов и административен шеф на болничното заведение, тези въпроси на тях да зададе здравният министър. Поел съм „ Пирогов “ с 5,2 млн. лв. на месец заработка, за тази година и половина с труда си хората откъм гърба подвигнаха заработката на „ Пирогов “ на 10 млн. лв. “, съобщи Димитров.

„ Когато някой атакува и наскърбява „ Пирогов “, наскърбява тези хора в белите престилки, ние не сме нарушители, аз съм тук да управлявам процеси, а не да правя закононарушения, безапелационен е Димитров. Предавам документи на всички медии на таблица с насъбраната загуба, предавам писмо от шефа на „ Пирогов “ до основния прокурор, с молба прокуратурата да влезе в Пирогов и да направи инспекция, предавам писмо до Асен Василев и до АДФИ с молба да влезе и да ревизира по одитния отчет шефа на „ Пирогов “. Изпратил съм писмо до Хинков, че публичната поръчка, която са направили в Министерство на здравеопазването септември месец подлага на опасност „ Пирогов “, добави той.

В първото си изказване след решението за освобождението му шефът на Пирогов доктор Валентин Димитров сподели, че не е викан в здравното министерство, нито му е оказвана методическа поддръжка по какъв начин да управлява болничното заведение, а единствено напън. Д-р Димитров е схванал за освобождението си на 5 декември, същия ден, в който от здравното министерство оповестиха официално  решението на министъра, а процедурата по регистриране на новия шеф беше спряна от Софийския градски съд.

„ Обявявам, че „ Пирогов “ ще заведе групов иск за засегнатост и уронване престижа на болничното заведение против министъра, министърът на опазването на здравето и неговият екип и парите от този иск ще ги дарим за детско опазване на здравето в болничното заведение “, сподели още той.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР