В България и Румъния има най-много на родители с ниско

...
В България и Румъния има най-много на родители с ниско
Коментари Харесай

България и Румъния с най-застрашени от бедност деца на необразовани родители

В България и Румъния има най-вече на родители с ниско равнище на обучение, оповестява, като Румъния е първа с 37,4%, следвана от България с 33,7%.

Данните демонстрират, че потомците на нискообразовани родители е по-вероятно да живеят в беднотия, когато доближат зрелост. През 2019 година процентът на застрашените от беднотия в Европейски Съюз е бил над два пъти по-висок при възрастните (между 25 и 59 години), чиито родители са имали ниско равнище на обучение (20,3%), в сравнение с при хората, чиито родители са постигнали високо равнище на обучение (8,6%). Съответният % е 12,0% за хората, чиито родители са имали приблизително равнище на обучение.
Хората с увреждания в България са с най-голям риск от беднотия
България е страната в Европейски Съюз с най-голям риск от беднотия на хората с увреждания, оповестява Евростат. През 2020 година държавите-членки на Европейски Съюз, в...

Делът на хората, изложени на риск от беднотия, чиито родители са с ниско равнище на обучение, е над 20% в 10 държави-членки на Европейски Съюз (Естония, Гърция, Люксембург, Испания, Италия, Полша, Литва, Латвия, България и Румъния).

За разлика от тях, с минимален риск от беднотия са децата на необразовани родители в Чехия (9,3%) и Дания (9,4%), както и в Нидерландия и Финландия (и двете по 10,3%).

Най-висок % на риск от беднотия измежду хората, чиито родители са с високо обучение, е регистриран в Австрия (14,8%) и Швеция (12,7%), до момента в който най-ниските равнища са регистрирани в Чехия (2,3%) и Румъния (3,2%).

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР