В България хората, които имат желание да се ваксинират, са ...

В България хората, които имат желание да се ваксинират, са

Николай Витанов очаква пълен локдаун

В България хората, които имат предпочитание да се имунизират , са към 1 милион и 800 хиляди. Към момента това са създали 1 милион и 400 хиляди. Има резултат от въвеждането на изискванията за зелен документ и в финалните дни се имунизират още хора, само че бройката имунизирани няма да трансферира 35%.  

Това са упованията на математика проф. Николай Витанов, изразени в сутрешния блок на Българска национална телевизия . 

" Знаете, когато на човек му вкарате една концепция в главата, няма по какъв начин да му измененията мнението, до момента в който не я изкарате " , разяснява Витанов, добавяйки, че 75% от хората у нас, към 5 милиона, няма изгледи скоро да се ваксинират .

По думите на математика това по кое време България ще излезе от здравната рецесия , зависи от спазването на ограниченията , а не толкова от увеличение на тежестта им. А и предвид на политическата позиция цялостен локдаун, чака Витанов, да не бъде натрапен .

Той разяснява думите си от петък, когато съобщи , че бройката на хората, хоспитализирани с коронавирус , може да доближи 9000 до 10 дни. " Тази прогноза не съм я измислил аз, тя се основава на числата, забележими от данните на Министерството на здравеопазването " , добави той.

Още:

Източник: actualno.com