В България хората, които имат желание да се ваксинират, са

...
В България хората, които имат желание да се ваксинират, са
Коментари Харесай

Николай Витанов очаква пълен локдаун

В България хората, които имат предпочитание да се имунизират, са към 1 милион и 800 хиляди. Към момента това са създали 1 милион и 400 хиляди. Има резултат от въвеждането на условията за зелен документ и в последните дни се имунизират още хора, само че броят имунизирани няма да трансферира 35%.  

Това са упованията на математика проф. Николай Витанов, изразени в утринния блок на Българска национална телевизия. 

" Знаете, когато на човек му вкарате една концепция в главата, няма по какъв начин да му измененията мнението, до момента в който не я изкарате ", разяснява Витанов, добавяйки, че 75% от хората у нас, към 5 милиона, няма изгледи скоро да се ваксинират.

По думите на математика това по кое време България ще излезе от здравната рецесия, зависи от спазването на ограниченията, а не толкоз от увеличение на тежестта им. А и предвид на политическата обстановка цялостен локдаун, чака Витанов, да не бъде натрапен.

Той разяснява думите си от петък, когато съобщи, че броят на хората, приети в болница с коронавирус, може да доближи 9000 до 10 дни. " Тази прогноза не съм я измислил аз, тя се основава на числата, забележими от данните на Министерството на здравеопазването ", добави той.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР