В България горивата вече са по-скъпи от тези във Великобритания,

...
В България горивата вече са по-скъпи от тези във Великобритания,
Коментари Харесай

Горивата в България вече са по-скъпи от тези във Великобритания

В България горивата към този момент са по-скъпи от тези във Англия, Белгия, Полша, Чехия и Словения и други страни членки на Европейски Съюз. Това сочат данни от разбор на " Демократична България " по отношение на цените на горивата по света и у нас.

От обединяването подчертават, че цените на горивата зависят и от политиката на страната , а позицията на ръководещите, че няма какво да се направи била бягство от отговорност и поддръжка на статуквото.

" Показателно е, че върховен държавен орган - Народното събрание, одобри закони, с които се удариха дребните играчи, за сметка на огромните. Разследването на нарушаванията на конкуренцията и съществуването на картел също е в ръцете на държавен орган - Комисия за защита на конкуренцията, и когато този орган си затваря очите, това не значи, че страната не може да направи нищо, а че е избрала да си зарови главата в пясъка " , изясняват от обединяването.

Демократите са безапелационни, че при приемането на закона за горивата, те са алармирали, че той ще унищожи дребните търговци и ще докара до още по-високи и непазарни цени.

Припомняме, законът беше признат през месец юли. Според " Демократична България " регулацията е призната в нарушаване на всички парламентарни процедури и " очевидно под натиска на Москва ".

От " Демократична България " пишат, че поддържат както митинга на българските жители против високите цени на горивата, по този начин и митингите на дребните и междинни участници на пазара на горива и всички правилни търговци в България.

Предложенията на " Демократична България " за това по какъв начин могат да се реализиран по-благоприятни цени на горивата:

-Да се анулират лобистките и картелни закони, унищожаващи дребните и междинни търговци в интерес на огромните вериги;
-Да се облекчи вносът от други страни в Европейски Съюз, тъй като единствено същинската конкуренция смъква цените;
-Да се извърши обективно следствие на огромните вериги, чиито цени съмнително съответстват и са налице доказателства за съгласувани практики;
-Да се облекчат изискванията за основаване и достъпа до данъчните хранилища за горива - през 2015 година близо 80% за дизела и над 90% при бензина се управляват от най-големия участник на пазара - групата " Лукойл " ;
- Да се подкрепят дребните и междинни търговци за превъзмогване на техническите бариери за достъп до пазара.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР