В България е задържана бивша министърка на туризма в Румъния,

...
В България е задържана бивша министърка на туризма в Румъния,
Коментари Харесай

Задържахме осъдена за подкуп бивша румънска министърка

В България е арестувана някогашна министърка на туризма в Румъния, часове след влизане в действие на присъдата й за взимане на рушвет и корист със служебно състояние. Това излиза наяве от известие на Министерство на вътрешните работи.

Засега Елена Удря е арестувана за 24 часа по отношение на издадената от румънските управляващи европейска заповед за арест, която ние изпълняваме автоматизирано.

Преди да бъде наказана, Удря е напуснала Румъния легално, защото не й била наложена мярка, забраняваща това, оповестява бТВ.

Влязла е в България през граничния пункт в Русе, само че по-късно е хваната на ГКПП-Кулата при опит да напусне страната ни напът за Гърция.

Румънските полицейски управляващи са изпратили искане за подпомагане от българските си сътрудници, за локализиране на територията на страната ни на лек автомобил и придвижващите се с него лица, едно от които е била наказаната към този момент румънска някогашна министърка.

По-рано денем Удря е наказана в Румъния дефинитивно на шест години затвор по обвинявания във взимане на рушвет и корист със служебно състояние. Петчленен състав на Върховния касационен съд отхвърли като неоснователните настояванията на Елена Удря и останалите обвинени по делото за анулация на присъдите по делото, известно като " Галавечер на Буте ".

Според прокуратурата на съседите през 2011 година е бил подписан контракт за услуги сред министерството на туризма, ръководено от Удря, и компания на тогавашния ръководител на Румънската федерация по бокс Рудел Обрежа за рекламиране на северната ни съседка по време на публични прояви с присъединяване на известния боксьор Лучиан Буте.

Прокурорите настояват, че Удря е употребила известността на Буте, който по това време бе международен първенец на Международната боксова федерация, с цел да натрупа избирателен капитал, в границите на 2 млн евро държавни пари.
Ето и прессъобщението на Министерство на вътрешните работи в оригинал:
В резултат на координирани дейности, извършени под управлението на ГДНП, е арестувана румънска гражданка

На 7 април в Дирекция " Международно оперативно съдействие " – Министерство на вътрешните работи е получено незабавно искане за подпомагане от румънските полицейски управляващи, за локализиране на територията на страната на лек автомобил. Според информацията, в него пътувала румънска гражданка, наказана на 6 години отнемане от независимост за корупция. От ДМОС незабавно е осъществена връзка с ГДГП, за попречване на опцията търсената да напусне страната или да се укрие. В хода на подхванатите дейности, координирани от ГДНП, автомобилът е локализиран в региона на зоната на отговорност на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Кулата, като незабавно са известени способените румънски управляващи. Незабавно е получена европейска заповед за арест на румънската гражданка. Съгласно постъпилата информация, търсената е 48-годишна, в качеството си на министър в интервала от 2010 до края на 2011 година е направила поредност от дейности за приемане на имотна полза.
Издирваната е арестувана за период до 24 часа, по отношение на издадената от румънските управляващи ЕЗА. Предстои да бъде поискано продължение на задържането от способените правосъдни органи.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР