В България е един от най-високите проценти на хора, които

...
В България е един от най-високите проценти на хора, които
Коментари Харесай

Адв. Васил Михайлов: Добре направеното ново строителство измести старите жилища

В България е един от най-високите проценти на хора, които имат лично жилище. Българинът влага обичайно в недвижими парцели, това е една доста вярна инвестиция. Това съобщи в изявление за БГНЕС юрист Васил Михайлов.

Високата инфлация, несигурността и това по какъв начин ще се отразят на пазара на недвижимите парцели съгласно него е умозрителен въпрос. „ Хората купуват, бих споделих много. Това, което слушам и от други сътрудници в сектора, е, че те също нямат проблем в продажбите “, акцентира той и добави, че инфлацията е реалност, всичко се качва и продължава да се качва, само че към този момент с доста по-малък ритъм.

„ Ние по този начин сме си създали договорите, че цената не предстои на индексация – на каквато цена се подпише, на такава цена се издава обектът. Такъв е правилото при нас в „ Пулев инвест “, изясни юрист Михайлов. По думите му е реалност, че някои негови сътрудници основават неустановеност, тъй като се пробват или да завоюват малко повече, или да възстановят загуби и качват цената на клиентите, само че е безапелационен, че това не е всеобща процедура.

Ако човек желае да купи парцел, съветът на Михайлов е първо да ревизира доста добре вложителя, строителя, да се ориентира по отношение на външните връзки на обекта, т.е. по какъв начин ще бъдат присъединени, кой ще построява тази инфраструктура.

„ Също по този начин би трябвало доста да внимава дали купува от притежателя. Трябва най-много да се пази от ниските цени. Види ли ниски цени, нормално има някаква причина. Вероятно, може би в някакъв миг ще му излезе по-скъпо. Пазарът самичък избутва тези, които не са правилни, принуждава ги да подхващат едни практики, които са порочни “, означи той и добави, че един добър правист, юрист, брокер даже би могъл да бъде от значителен принос за индивида, който сега прави своя избор от кого да закупи и какво да закупи.

Във връзка с имотните измами, юристът уточни, се вижда, че няма сходни практики и това към този момент е отживялост. „ Самите купувачи наблюдават пазара. Много са осведомени хората. Интересуват се ужасно доста от детайлности – каква ще бъде дограмата, замазката, фасадата. Самите хора към този момент са много по-информирани и се пазят “, добави Михайлов.

„ Добре направеното ново строителство с качествени материали не може да бъде съпоставен със остарелия жилищен фонд, по този начин или другояче той си отпътува с времето “, сподели още той.

„ Предлагаме в квартал „ Малинова котловина “ и в ж.к. „ Малинова котловина “, като съгласно мен това е един от най-предпочитаните квартали поради положителната инфраструктура, която занапред се основава, доста положителната регулация, която общината е въвела. Като цяло градоустройството на квартала е доста добре направено. Може би недобрите практики, които се следят в „ Кръстова вада “, „ Манастирски ливади “, „ Запад “, тук по този начин е планувано, че просто няма да ги има. Улиците са уредени, регулацията е уредена, връзките са уредени, пътните артерии и по тази причина считам, че това е един доста, доста добър квартал, който в бъдеще ще покаже своите качества, когато се засели целият, тъй като в този момент една огромна част от него е градеж “, заключи юрист Михайлов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР