В България „Делта“ вариантът на коронавируса все още е доминиращ,

...
В България „Делта“ вариантът на коронавируса все още е доминиращ,
Коментари Харесай

До две седмици „Омикрон“ ще е доминиращ

В България „ Делта “ разновидността на ковид към момента е преобладаващ, само че допускаме, че най-късно до две седмици към този момент ще е „ Омикрон “. Това разгласи в изявление за предаването „ Тази събота “ по бТВ шефа на Националната референтна лаборатория доцент Иван Иванов.

По думите към този момент е потвърдено, че инфекциите протичат по-леко, а повода е отбраната на клетъчния имунитет, откакто повече хора са се сблъсквали с вируса.

„ Факт е, че здравната система ще се натовари доста. Вече го следим във Англия. Смъртността е по-ниска при „ Омикрон “, само че внезапното повишаване на случаите няма по какъв начин да не окаже въздействие и върху смъртността “, посочи епидемиологът.

Според него ще има и спомагателни Коронавирус ограничения, само че надали цялостна локдаун, какъвто до момента у нас не е налаган.

Относно отбраната, която обезпечават Коронавирус имунизациите против заразяване с „ Омикрон “, отчет на здравните управляващи във Англия изрично споделя, че 20 седмици след слагане на препарата на „ АстраЗенека “ отбраната е нулева, разгласи доцент Иванов.

При две дози от РНК имунизациите на „ Пфразер “ и „ Модерна “ успеваемостта на предотвратяване е до 35%, а след бустер – до 85%, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР