В България билкопроизводството намалява. Една от причините за негативната тенденция

...
В България билкопроизводството намалява. Една от причините за негативната тенденция
Коментари Харесай

Дионисиев: Обезлюдяването на селата унищожава билкопроизводството

В България билкопроизводството понижава. Една от аргументите за отрицателната наклонност е обезлюдяването на селата, които на практика умират. Това сподели пред БГНЕС изпълнителният шеф на „ Биопрограма “ Десислав Дионисиев.

„ Обезлюдяването е голям проблем, по-голям от това дали ще вършим леки коли, дали ще имаме автомагистрала до Варна или до Бургас. Защото, няма страна, в която селото е умряло и желае да се живее добре “, акцентира Дионисиев.

Една от аргументите за упадъка на бранша са трудноизпълнимите регулации. „ Играта “ е такава, че всички имат предпочитание да получават дотации. Съответно огромните концерни би трябвало да продават своите препарати и биопроизводството не се вписва в тази рамка. Това го прави безценен бизнес, отбелязва Дионисиев. „ Положението ни е такова, че нашето село на практика умира и никой не взима съответни ограничения, с цел да се направи нещо “, сподели още той.

В региона на билкопроизводството страната е на процедура безспорен вносител на продукция.

“Хората в бранша понижават мощно, принуждаваме се да търсим артикули от чужбина. Голяма част от нашите компании станаха и вносители “, разкри Дионисиев. Генезисът съгласно него се корени в некадърността на хората, които „ водят “ българското земеделие и взимат управнически решения. Невежеството ражда непрестанно проблеми.

По отношение на финансирането нещата се връзват съвършено, отбелязва изпълнителният шеф на „ Биопрограма “.

„ Европа дава едни пари, а лобисти споделят използвайте тези хербициди, тъй като са съвършени. След към 5-6 години се оказва, че не са съвършени и в случай че не бяха да вземем за пример американците да потвърдят, че глифузатът е нездравословен, щяхме да продължим да го използваме. Мечтата се връзва дотам, че огромните компании, които внасят хербициди, даже вършат и договори на тези, които ще произведат продукцията “, изясни Десислав Дионисиев.

От чисто потребителска позиция българинът е междинен потребител на чай. Търговските резултати на „ Биопрограма “ демонстрират, че през зимата се пие повече чай с към 80% спрямо лятото. С времето, от ден на ден и повече хора, които живеят оправдано, схващат, че в действителност чаят ги връща към природосъобразен метод на живот “.

Препоръката на Дионисиев е всеки самичък да откри най-подходящия чай, защото той е самостоятелен както индивидът. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР