В България 57 на сто от гражданите изразяват очакване държавата

...
В България 57 на сто от гражданите изразяват очакване държавата
Коментари Харесай

57 на сто от гражданите изразяват очакване държавата да вземе мерки срещу високите цени на живота

В България 57 на 100 от жителите показват очакване страната да вземе ограничения против високите цени на живота, демонстрират данни от изследване на Евробарометър, показани през днешния ден от Европейската комисия.

В Европейски Съюз приблизително на това мнение са 48 на 100 от участвалите в допитването. Сходни и по-високи дялове на жителите с това очакване се следи в още 13 страни от Европейски Съюз.

В четири страни преди всичко се слага въпросът за ниските заплати, в две - положението на опазването на здравето, а в една - достъпът до жилища.

В допитването са потърсени отговори какво най-силно вълнува европейците във връзка с обществената политика.

Общо 88 на 100 от европейците споделят, че обществена Европа е значима за тях персонално. Според 45 на 100 в това отношение най-съществен е стандартът на живот, следват достъпът до здравни грижи и положителните условия на работното място (44 на сто), както и равните условия на пазара на труда (40 на сто).

Според 38 на 100 Европейски Съюз би трябвало да има отношение към положението на опазването на здравето, към трудовите хонорари (34 на сто) и към размера на пенсиите (30 на сто).
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР