В България 41 на сто от работниците казват, че работното

...
В България 41 на сто от работниците казват, че работното
Коментари Харесай

41% от хората прекарват повече време на работа, отколкото със семейството си

В България 41 на 100 от служащите споделят, че работното време не подхожда на фамилните и обществени задължения. Средно за Европейски Съюз този дял е към 22 на 100. Това се дължи на обстоятелството, че в България не са необятно популяризира другите форми на претовареност. Това сподели Виолета Иванова, основен икономист в КНСБ по време на спорен конгрес, проведен със съдействието на фондация " Фридрих Еберт ".

Дискусионният конгрес събра синдикалисти, специалисти представители на другите конфедерации на КНСБ, които разискаха сумираното работно време и салдото сред времето за работа и персонален живот.
 
Виолета Иванова посочи, че именно заради неналичието на гъвкави форми на претовареност и неналичието на опция на съвместяване на персоналния със фамилния живот у нас се резервира трендът на лицата, които отпадат от самия трудов живот. Тя посочи, че националната статистика изследва точно този кръг лица, които декларират, че желаят да работят, само че не работят заради персонални и фамилни аргументи.
 
По думите й, по данни на статистиката за 2010 година те са били 18 хиляди.
 
„ Сега те са 20 хиляди, т.е. трендът се резервира “, установи Иванова. Тя изясни, че всички тези незаети лица остават на обществено подкрепяне, разчитат на едни по-ниски пенсии, усилва се бедността.
 
„ Това значи, че се губи огромен капацитет, защото се усилват обществените фондове “, констатира още специалистът.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР