В България, 37,4 % от българите на възраст над 20-годишна

...
В България, 37,4 % от българите на възраст над 20-годишна
Коментари Харесай

37,4 % от българите над 20 г. са активни пушачи


В България, 37,4 % от българите на възраст над 20-годишна възраст са дейни пушачи . Това демонстрират данни от „ Национално изследване на факторите на риска за здравето” на Национален център по публично здраве и разбори , представени от Министерство на здравеопазването, във връзка 16 ноември – Международен ден без тютюнопушене . От там напомнят, че тютюневият пушек

е главен рисков фактор за развиването на сърдечно-съдови, ракови, белодробни, мозъчни и други тежки болести .

За поредна година страната ни отбелязва деня с редица прояви. Тяхната цел е да осведомят българите вредата от тютюневия пушек , както и да откажат повече хора от използването на цигари. На този ден всеки пушач би трябвало да се опита да постави началото на отричане от тютюнопушене в името на личното си здраве , както и на здравето на близки и другари, които са в обкръжението му като пасивни пушачи, приканват от отрасловото министерство.

Все повече малолетни и малолетни използват наргилета и различен произведения за пушене. В тази връзка от Минситерство на опазването на здравето взеха ограничения, с които да лимитират потреблението на тези нездравословни артикули, оказващи въздействие върху здравето на подрастващите. Пасивното пушене също е проблем у нас, по тази причина фокусът на осведомителната акция на здравното министерство е ориентиран освен към децата, само че и техните родители.

Свързани публикации.. Взимат ограничения за ограничение използването на наргилета 0 Над 7 млн. души умират поради тютюнопушене всяка година 0 Зона в мозъка основна за отхвърли от тютюнопушенето 0

От коалиция „ Без тютюнев пушек “ приканиха българите да спрат да пушат най-малко за Международния ден без тютюнев пушек. И помолиха всеки, който ги послуша, да отдели парите си за цигари за някоя благотворителна идея. За тази цел на разнообразни места в страната са ситуирани специфични кутии. Част от парите, събрани в тях, ще отидат за акцията на обединението против рекламата на тютюневи произведения, а друга – за образуване на състезателен лагер за децата от съдружие „ Деца с онкохематологични болести “.

Всеки от нас, който има предпочитание да откаже цигарите, може да получи гратис консултиране в особено разкритите кабинети, намиращи се в районните здравни инспекции в регионалните градове.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР