В Балчик се подготвя въвеждането на т.нар. синя зона с

...
В Балчик се подготвя въвеждането на т.нар. синя зона с
Коментари Харесай

Въвеждат синя зона в Балчик

В Балчик се приготвя въвеждането на така наречен " синя " зона с платено паркиране, с цел да бъде усъвършенствана екологичната среда и да се предотвратят произшествия - изключително при засиления трафик през туристическия сезон, оповестяват от общината за новата общинска разпоредба, която е препоръчана за публично разискване.

Режимът на " синята зона " ще работи от 1 юни до 30 септември за времето сред 9.00 и 18.00 часа.

Кметската администрация счита, че с регламента през лятото ще бъде понижен автомобилният трафик в центъра на града, наоколо до морето, до хотели и плажове. Ще се обезпечи налична градска среда за всички - посредством отделяне тук-там за паркиране, както и посредством ограждане на пешеходни пътеки, тротоари и алеи със средства, препятстващи прекъсването на коли, се показва в претекстовете за новата разпоредба.

Общината планува от такса да бъдат освободени електрическите автомобили и двуколесните транспортни средства. Според прогнозата на общинската администрация успеваемостта от въвеждането на " синята зона " във финансов аспект за първите три години ще надвиши 1 000 000 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР