В Баларо, историческата част на Палермо, мерките срещу заразата с

...
В Баларо, историческата част на Палермо, мерките срещу заразата с
Коментари Харесай

След вируса и бедността взема жертви в Южна Италия

В Баларо, историческата част на Палермо, ограниченията против болестта с ковид имаха трагични последствия за шумния в миналото квартал. " Когато стартира затварянето, незабавно се видя, че обстановката може да стане взривоопасна, тъй като доста фамилии ненадейно останаха без хоризонт ", споделя Алесиа Ротоло. Тя е доброволка в " Ес О Ес Баларо " - локална група, която разпределя хранителни помощи измежду 1500 нуждаещи се с помощта на сполучлива социална акция за набиране на средства.

Сърцето на Баларо е фамозният пазар на храни - туристическа атракция, датираща от 10 век, и главен източник на приходи за жителите на региона, които са от разнообразни етноси.

Сега пазарът е единствено бледа сянка на това, което беше. Половината от сергиите са затворени. Баровете, заведенията за хранене и множеството магазини в близост също са затворени. Стотици хора, които постоянно работеха понякога или на черно, и по тази причина са отвън обществената система, останаха без средства за прекарване. " Има доста хора без документи или които нямат жителство в Палермо. Те са изключени [от схемите за обществени помощи] и ние се опитваме да стигнем до тях ", споделя Ротоло.

Общонационалната карантина в Италия, която е в действие от 10 март, оказа помощ за закъснение на опустошителната зараза в богатите северни райони и предотврати географско разпространение на злополуката за публичното опазване на здравето. Но икономическата цена от рестриктивните мерки бе усетена в цялата страна и засегна тежко исторически слаборазвития юг - прочут като Медзоджорно.

Според " Svimez ", мозъчен концерн за развиването на Медзоджорно, към 1,4 милиона души в италианския Юг са изгубили постоянните си приходи и не могат да желаят помощи от страната. Бройката включва към 600 хиляди краткотрайни служащи, които не се водят публично като безработни или са отвън схемите за финансово подкрепяне, и над 800 хиляди работещи в така наречен черна стопанска система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР