В Бахмутското направление украинските военни продължават да държат инициативата, а

...
В Бахмутското направление украинските военни продължават да държат инициативата, а
Коментари Харесай

Украйна: Тежки боеве в района на Клешчеевка - един от подстъпите към Бахмут

В Бахмутското направление украинските военни не престават да държат самодейността , а дейни бойни дейности се водят в региона на Клешчеевка , споделя представителят на Източната група на Въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий, представен от Би Би Си.

" Там се водят тежки боеве, към момента не можем да разкрием детайлности. Но съдейки по това по какъв начин ескалира суматохата във вражеските общности в " Телеграм ", мисля, че името Клешчеевка ще бъде доста алегорично за тях ", сподели Череватий в ефира на телемаратона в четвъртък (цитиран от Интерфакс Украйна).

Назначеният от Русия началник на самопровъзгласилата се ДНР Денис Пушилин сподели по-рано, че цялото населено място към момента е под контрола на съветските сили.

В сряда представителят на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Андрий Ковальов заяви за триумфите в настъплението в региона на Клешчеевка, а съветският " боен сътрудник " Александър Сладков твърди, че съветските войски са се отдръпнали от селото (но тази информация не е доказана от никого - Би Би Си).

Село Клешчеевка се намира южно от Бахмут. В случай на освобождението му и заемането на стратегическите височини там Въоръжените сили на Украйна ще получат огневи надзор над южната част на града.

В допълнение, завладяването на Клешчеевка отваря пътя за по-нататъшното нахлуване на украинските елементи в източна посока - към село Опитное и значимата автомагистрала Бахмут-Горловка, по която съветската войскова формация се доставя в самия град.
 Британското разузнаване регистрира прогрес на украинските сили по фланговете на Бахмут
Британското разузнаване регистрира прогрес на украинските сили по фланговете на Бахмут

Лондон се съмнява Русия да поддържа обилни запаси от сухопътни сили за подкрепление
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР