В Бахмут вече не могат да влизат и излизат никакви

...
В Бахмут вече не могат да влизат и излизат никакви
Коментари Харесай

В Бахмут положението за украинците е много сериозно

В Бахмут към този момент не могат да влизат и излизат никакви цивилни. Въведен е боен режим на пропуск, единствено военни елементи имат достъп до града. Това беше доказано от няколко украински източници, в това число един от полевите командири на място – Магяр. Той командва звено, работещо с дронове, които показват координати за артилерийски огън, както и с дронове, които хвърлят бомби.

 

 

For what I know this is already the case. From tomorrow people can apply to get into the city but already a military pass is needed to get into the city itself.
— NOËL???????????????? (@NOELreports)

Именно в Бахмут обстановката на фронта в Украйна остава най-гореща. на украинската войска демонстрира, че от юг на града фронтът е нормализиран. Руснаците са спрени при Ивановско, на 5-6 километра югозапад-запад от Бахмут. Нещо повече – украинският щаб рапортува за извоювана борба при Клещеевка, т.е. на 7 километра югозападно от Бахмут. Това е позиция, която още през януари руснаците оповестиха за своя, само че е очевидно, че украинците съумяват на разнообразни места в региона на Бахмут да провеждат сполучливи контраатаки и да не разрешават цялостно подсилване на съветските елементи. Иванивско, Клещеевка, Ступочки – всичко това са позиции, значими за обезпечаването на логистичната линия на автомагистрала Т0504 Костянтиновка – Часов Яр – Бахмут. Има съветски изказвания обаче, че съветски сили към този момент нападат защитни позиции на украинците чак при Часов Яр т.е. на 13 километра западно от Бахмут – в последните четири денонощия и украинският щаб на два пъти заяви за спечелни борби тъкмо при Часов Яр.

In the outskirts of Bakhmut, fighting is still very fierce. Here Ukrainian forces try to fend off Russians.
— NOËL???????????????? (@NOELreports)

От север обаче фронтът при Бахмут към този момент е надалеч по-проблемен за украинците. известният съветски телеграм канал " Рибар " е безапелационен, че Красна Хора е в съветско притежание. Това е позиция на 4-5 километра северно от Бахмут, като до нея се намира Парасковивка и в този момент боевете са концентриран там. Ако и Парасковивка падне, съветските елементи ще имат плацдарм за директни офанзиви от север в самия Бахмут. Данните на " Рибар " се удостоверяват и от един от украинските профили в Twitter, следящи войната – NOEL. Според информация там, Красна Хора е била де факто завладяна още преди два дни.

 

 

Special forces unit Omega of the National Guard of Ukraine in the battles for Bakhmut.
— Paul Jawin (@PaulJawin)

При Угледар (Въгледар, Вухледар) съветската атака безусловно е на пауза, след тежки загуби.

Vuhledar. Russian offensive.
— Paul Jawin (@PaulJawin)

А в град Донецк украинците съумяха да нанесат следващ акуратен удар, по съветски оръжеен склад.

The 59th brigade destroyed Russian ammunition depot in Donetsk. 47.940392, 37.630808 grntmedia
— Paul Jawin (@PaulJawin)

В Луганска област най-тежки са боевете при Кремена. От север съветските сили са съумели да реализират прогрес при първичната си офанзива, само че от юг, в гористите местности до предградията на Кремена, украинците са си върнали някои изгубени позиции и още веднъж заплашват повече самия град.

По-тихо към този момент е при Куземивка – на малко над 10-тина километра на запад от Сватово, само че има данни, че украинците са настъпили в западната част на селището. Заедно с Новоселовка то образува регион, значим като насочна точка за слагане напрегнат на защитата на Сватово.

 

Безспорно интензивността на боевете и в посока към Купянск почва да се усилва – съветската артилерия стреля от ден на ден, в това число по самия Купянск. Украинците обаче са безапелационни, че Дворичине не е под цялостен съветски надзор, както разгласи съветското военно министерство в събота (11 февруари).

 

Four Russian tanks and BMP-3.
— Paul Jawin (@PaulJawin)
 

В дневния си, американският мозъчен концерн Институт за проучване на войната (ISW) натъртва на съветските благоприятни условия да реализира осведомителни интервенции. Оценката е, че Кремъл ненапълно си е върнал триумфа в тази област, основно що се отнася до основаване на подобаваща атмосфера за осъществяване на военни интервенции и/или да маскира съветски военни провали. Основна опорна точка е, че няма по какъв начин Украйна да победи Русия, като тя се употребява и в опит да се разколебае Запада да оказва помощ на Киев. Основен прийом е да се преувеличават дребни победи на фронта, като по този начин да се основава подстрекателство, че е въпрос на време Украйна да загуби. Други похвати – потребление на изразителност от съветския деспот Владимир Путин за нуклеарна ескалация, в случай че украинската войска почне да печели прекомерно очевидно на фронта, както и отвреме-навреме покачване на въпроса за мирни договаряния, при категорично конкретизиране по какъв начин окупираните украински територии си остават съветски, с цел да се забави процесът на взимане на решения на Запад за доставка на нужни за украинците тежки оръжия. Затова и Запада би трябвало да прави точна оценка на действителността на фронта, а не да се води по кремълските осведомителни акции.

Източник

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР