В бъдеще учителите ще разчитат на повече източници на информация

...
В бъдеще учителите ще разчитат на повече източници на информация
Коментари Харесай

Ще заменят учебници с електронни уроци

" В бъдеще учителите ще разчитат на повече източници на информация и познание, а освен на учебниците. По план " Образование за утрешния ден " по Оперативна програма " Наука и обучение за образован напредък " ще дадем опция те да основават електронно просветително наличие - презентации, уроци, клипове и други, които да са налични онлайн. Предвидили сме и образования по какъв начин да се приготвят тези запаси ". Това изясни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред учителския колектив на Първо ОУ " Св. Паисий Хилендарски " в Гълъбово, представен в известие на пресцентъра на МОН. Той добави, че по плана са заложени и средства за съоръжение на към 10 000 класни стаи с проектори и други принадлежности за така наречен фронтално образование.

В учебното заведение в Гълъбово учат най-вече деца от уязвимите групи, като съгласно учителите всички посещават постоянно образователните занятия. " Това е една от най-важните задания пред обществото - да обхванем децата и те да посещават постоянно учебно заведение. Вие сте най-важни, тъй като това е резултат от вашия труд ", акцентира министърът.

По време на визитата си Красимир Вълчев посети Професионалната гимназия по енергетика и електротехника, където над 200 възпитаници се образоват в специалности като " Автомобилна мехатроника " и " Топлоенергетика ". Пред учителите министърът означи, че от ден на ден квалификацията ще се прави взаимно с бизнеса и напомни, че стъпка в тази посока е новата национала стратегия " IT бизнесът преподава ". Тя планува учителите да се възползват от стаж във високотехнологични компании и да обогатяват знанията и уменията си.

По-късно министърът почете празника по случай 141 години от основаването на Второ ОУ " Христо Ботев " и беше посетител в СУ " Васил Левски ". Там той участва на новаторски урок по история за деца от V клас. Училището употребява електронни дневници, в които се вписват оценките и наличията на децата.

Красимир Вълчев показа пред преподавателите, че се обмисля в идващите години МОН да финансира закупуването на електронни дневници за всички учебни заведения.

" Необходим е по-голям акцент в метода на преподаване и търсенето на креативност у учителя. Той би трябвало да притегли интереса на децата и да ги направи участници в процеса - да търсят информация и да я проучват ", съобщи още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР